Божинов: Левскар съм, сърцето ми е синьо, но имам голям респект към ЦСКА

Божинов: Левскар съм, сърцето ми е синьо, но имам голям респект към ЦСКА,,

Футболистът на Септември София Валери Божинов призова за обединение в българския футбол.

Нападателят отказа да сподели очакванията си към спрягания за треньор на националния ни отбор по футбол сърбин – Младен Кръстаич.

свързани статии


„Мнението ми за Младен Кръстаич ще го споделя пред Борислав Михайлов. Аз много ценя Михайлов и го уважавам, както уважавам Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилян Петров. Аз съм против разделението между тях. Представете си тези две сили обединени за доброто на България. Обединението прави силата“, каза Божинов в интервю за БНТ.

36-годишният голаджия поясни новата си роля в клуба и похвали младите футболисти в отбора.

„Нашият клуб е направен изцяло от българчета. Аз съм най-старият. Ако тези момчета правят това, което иска старши треньорът, догодина Септември ще има футболисти, които ще облекат националната фланелка. Не трябва да се търсят само чужденци”.

“Шест месеца работим със Славко Матич. Той изисква да се контролира играта, да се играе с топката, да се правят двете фази – защита и атака, и да се пресира. Много тичане, борба, сълзи и пот. Моята роля в отбора е да помагам извън терена и на терена. Много съм дал на футбола и ще продължавам да давам“, категоричен бе Валери Божинов.

Той изрази впечатленията си от подрастващото поколение и коментира качествата на своя син:

„Днес поколенията са други. Улицата и спортните училища ни изградиха нас. Сега е по-различно. Виждам манталитета на сина ми, пратил съм го при баща ми Сашо Ангелов в Янтра Габрово. Искам той да успее, защото има волята и желанието“.

Според Божинов държавата трябва да подаде ръка на футбола и даде за пример случилото се в Унгария през последните години.

Любимецът на Сектор „Б“ е категоричен, че Левски ще отстрани ПАОК. Той пожела успех на новия старши треньор на ЦСКА Саша Илич.

„Желая успех на Саша, обичам този човек Левскар съм, сърцето ми е синьо, но аз имам голям респект към ЦСКА и феновете им“, коментира Божинов новия треньор на ЦСКА.
Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico