Борислав Гуцанов: На страната ни са нужни стабилност и предсказуемост, не нова изборна спирала

Борислав Гуцанов: На страната ни са нужни стабилност и предсказуемост, не нова изборна спирала

София. „Оптимист съм, че е по-вероятно вотът на недоверие да не мине, тъй като народните представители са положили клетва да служат за благото и в името на народа. Смятам, че ще се намерят необходимите народни представители, които да не подкрепят вота на недоверие.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Борислав Гуцанов пред Euronews Bulgaria, съобщиха от пресцентъра на БСП.
Той подчерта, че това, което е нужно на страната е стабилност и предсказуемост, а не ново впускане в спиралата на изборите.
Гуцанов посочи, че очаква всеки народен представител да гласува по съвест, като за него най-естествено е правителството да получи подкрепа от редиците на „Има такъв народ”, които доскоро са били партньори в управлението. „Не изключвам и да има народни представители, които просто да не дойдат в пленарната зала”, добави той.
Според народният представител от левицата е пределно ясно, че икономическите мотиви на вота на недоверие нямат нищо общо с истината. „Виждаме, че външният ни дълг е намалял спрямо времето, в което управляваше ГЕРБ. Износът ни се е увеличил с 2 млрд. лв. за първото тримесечие спрямо управлението на ГЕРБ. Безработицата също е намаляла”, посочи социалистът.
“Ако вотът на недоверие все пак успее, отново ще се завърти парламентарната рулетка, както е по Конституция, и имам пълното основание да смятам, че ще има правителство в рамките на това Народно събрание и че няма да се стигне до предсрочни парламентарни избори”, каза още Борислав Гуцанов.
Той коментира и днешното координирано поведение на „Възраждане”, „Има такъв народ”, ГЕРБ и ДПС да провалят кворума на Народното събрание: „Днес имаше три точки от изключителна важност за България. На първо място – КПКОНИ – едната от причините, които доведе до този вот на недоверие. Втората е енергийните дружества да бъдат обложени, така че свръхпечалбите, които натрупаха да влязат в бюджета на държавата. Още един закон, който беше от изключителна важност – усвояването на средствата по Плана за възстановяване и устойчивост. Вместо това, парламентът не заседаваше. Е, нормално ли е, което направиха от опозицията?”

© 2022 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico