Важните новини във ФАКТИ на 13 януари

Важните новини във ФАКТИ на 13 януариГражданите могат да предлагат пътища за ремонт по нова програма за 2022 г.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов обяви началото на четиригодишна програма, която цели качествено подобрение на тежкото състояние на пътната мрежа в страната. За тази година ще се ремонтират над 3100 км от пътната мрежа, а необходимото финансиране от 2.8 млрд. лв. ще дойде от бюджета и приходите от тол таксите.

Училищата ще се затварят само в краен случай

Присъственият учебен процес в училищата и центровете за специална образователна подкрепа (ЦСОП) ще бъде преустановяван само в краен случай. Детските градини няма да бъдат затваряни изобщо. Това предвижда Националният оперативен план за справяне с пандемията от COVID-19, представен днес.

Сотир Цацаров подава оставка

Сотир Цацаров подава оставка като председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Националният план за справяне с COVID-19: 4 етапа за затягане на мерките и разделяне на 6 клъстера

Властта представя новия Национален оперативен план за справяне с COVID-19. Министър-председателят Кирил Петков откри събитието в Министерския съвет чрез видеоконферентна връзка. На пресконференцията присъстват министрите на здравеопазването и на образованието Асена Сербезова и Николай Денков.

“Да, България” изключи Методи Лалов

Партия “Да, България”, част от обединението “Демократична България”, е изключила столичния общински съветник Методи Лалов. За това съобщи самият той във Facebook.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico