Важните новини във ФАКТИ на 20.09.2022 г.

Важните новини във ФАКТИ на 20.09.2022 г.“Екзакта”: 7 партии влизат в следващото НС, ако изборите са днес. ГЕРБ води пред ПП с 8%

От началото на кампанията до момента, делът на желаещите да гласуват леко се свива. Към 17 септември данните на “Екзакта рисърч груп” показват, че е възможно да гласуват около 47% от интервюираните, около или малко под 2,5 млн. избиратели живеещи в България. 30% от българите към момента заявяват, че е по-вероятно да не гласуват, а около една четвърт се колебаят как да постъпят и кого да изберат. От тези данни е видно, че улягането на електоралните пластове ще продължи буквално да самия изборен ден.
Това сочат данни от проучването, направено в периода от 10 до 17 септември 2022 г. чрез интервюта „лице в лице” на 1050 пълнолетни българи в 100 гнезда в 71 населени места на страната. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основни социално демографски параметри. Изследването е реализирано със средства на “Екзакта”.

Задържаха ръководителя на канала за мигранти, свързан със смъртта на полицаите в Бургас?

Задържан е мъж, за когото има доказателства, че е ръководил групата за трафик на мигранти, замесена в катастрофата между патрулка и автобус в Бургас. При сблъсъка загинаха двама полицаи. Това съобщиха от прокуратурата в Пловдив на брифинг във вторник.

Кабината на благоевградски тир избухна, докато шофьорът е вътре

Кабина на тир с благоевградска регистрация избухна в пламъци. Водачът на камиона е бил в превозното средство в момента на инцидента.

2/3 от пенсионерите няма да получат увеличения при преизчислението

Притеснена съм, че от преизчисленията на пенсиите мнозина ще останат разочаровани, но няма да са ощетени. 2/3 няма да получат увеличения, целта беше сравнително добра – да се изчисти разликата и несправедливостта между старите и нови пенсии. При новото преизчисление 340 000 пенсионери ще останат под линията на бедност. Това коментира за “Твоят ден” по NOVA NEWS бившият социален министър Христина Христова.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico