Важните новини във ФАКТИ на 21.09.2022 г.

Важните новини във ФАКТИ на 21.09.2022 г.Интерконекторът ще има Акт 16 в началото на идната седмица

Засега разполагаме с Акт 15. Вече имаме заповед, която е направена от ДНСК за понеделник, в началото на другата седмица очакваме Акт 16. Това заяви в интервю за „Още от деня“ шефът на фирмата-оператор на газовата връзка България-Гърция Теодора Георгиева.

Бойко Борисов каза кога ще се пенсионира

СДС ни измъкна от кризата. Човек, който не помни миналото, е боклук. СДС измъкна държавата от комунизма, ГЕРБ ви измъкна от финансовата криза, COVID кризата. Сега ние отново трябва да извадим държавата от ямата, в която е попаднала. Сърдит съм, че бе допуснато две години да не се строи АМ „Хемус“. Яд ме е, защото АМ „Хемус“ отново щеше да върне лидерството на Варна. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с избиратели във Варна.

Кабинетът одобри покупка на втора ескадрила изтребители F-16 Block 70

Министрите от служебния кабинет на Гълъб Донев приеха решение, относно предложение до Народното събрание за приемане на Проект за инвестиционен разход “Придобиване на нов тип боен самолет” – втори етап.

Борисов: „Промяната“ е влезнала, обрала е зимнината на хората и сега казва „хайде, оправяйте се“

Когато пътувахме насам, всеки кмет казваше кое е най-важно за него и с което първо да започнем. За тази година и половина застой само в добричка област са спрени 80 километра пътища. Винаги съм разглеждал региона като изключителен важен. Това каза Бойко Борисов в изявление пред симпатизанти в с. Зърнево.

“Булгаргаз” ще поиска по-ниска цена на синьото гориво от 1 октомври

“Булгаргаз” коригира заявлението си за цена на синьото гориво от 1 октомври. От дружеството обявиха, че ще поискат под 240 лева за мегаватчас, което е със седем лева по-малко от първоначално заявеното, съобщават от Нова телевизия
От днес фирмите могат да подават оферти към обществения доставчик за доставка на втечнен природен газ. Целта – да се гарантира енергийната сигурност на страната. „Булгаргаз” ще приема оферти за месеците ноември и декември, както и за цялата 2023 година. Енергийният министър обясни, че се подготвя и търг за доставка на тръбен газ.

47% са твърдо решени да гласуват

47% от хората са твърдо решени да гласуват на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври и са решили за кого. Данните на Центъра за анализи и маркетинг представи неговият директор Юлий Павлов на пресконференция в БТА. Проучването обхваща периода 15-19 септември 2022 г. и направено сред 1 011 пълнолетни граждани.

Политолог: ГЕРБ, БСП и “Възраждане” ще имат аритметично мнозинство

Трудно съставяне на кабинет след изборите на 2-ри октомври прогнозира политологът от “Тренд” в ефира на Нова ТВ.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico