Важните новини във ФАКТИ на 24.01.2023 г.

Важните новини във ФАКТИ на 24.01.2023 г.Радев обяви датата на предсрочните парламентарни избори

Президентът Румен Радев обяви на коя дата ще бъдат предсрочните парламентарни избори. Това се случва няколко часа след като представителите на ЦИК посетиха президентството, за да кажат колко време ще им трябва, за да се подготвят за вота.

Шефът на ДАНС за Nexo: Купували са имоти у нас и в чужбина с пари от оборота

В Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) тече проверка за осъществяване на съмнителни финансови операции и съмнения за пране на пари от криптобанката Nexo, припомни председателят на комисията Пламен Тончев.

Прокуратурата разследва Радостин Василев

В Софийска градска прокуратура (СГП) се води досъдебно производство след сигнал за заплаха, отправена от министър, който понастоящем е народен представител, пише „Флагман“. За случая стана ясно на заседание на Централната избирателна комисия (ЦИК) на 20 декември, съобщава още медията.

ПП и ДБ преговарят за общо явяване на изборите- силите на доброто срещу “хартиената коалиция”

„Наистина и третият мандат не успя да се реализира, но това, което видяхме, е годежът между задругата на „хартиената коалиция“ – ГЕРБ, ДПС и БСП. Очакваме да видим сватбата.“ Това коментира в парламента заместник-председателят на ПГ на „Продължаваме Промяната“ Венеция Ангова в отговор на журналистически въпроси, предават от БТА.

Атанас Пеканов: Може да не получим нищо тази година от Брюксел заради забавени законови промени

България може да не получи никакви средства по Плана за възстановяване и устойчивост през тази година заради забавяне на законодателни поправки в съдебния сектор и заради реформите в енергетиката. Това обясни вицепремиерът Атанас Пеканов по време на конференция, организирана от КРИБ и “24 часа”.

Камелия Нейкова: ЦИК има готовност да обезпечи избори на 2 април, за 26 март няма да може да се достави хартия

ЦИК има готовност да произведе избори на 2 април, заяви пред депутатите председателят на комисията Камелия Нейкова.

БСП върна мандата, а президентът ги поздрави

Лидерът на БСП Корнелия Нинова върна неизпълнен третия мандат.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico