Владислав Панев: Хипотетично звучи ДБ да не участва с министри в бъдещия кабинет

Владислав Панев: Хипотетично звучи ДБ да не участва с министри в бъдещия кабинетВсички хипотези са на масата. Органите на трите партии в “Демократична България” (ДБ) ще вземат решения, но много хипотетично звучи ние да не участваме с министри в кабинета. Ние няма как да пропуснем възможността да бъдем двигателите на реформите в правосъдието, дигитализацията и околната среда. Ние може би имаме най-добрите експерти в тези три сектора. Все пак това е въпрос на коалиционното споразумение и решение на органите на трите партии в ДБ.

Това каза в предаването “Лице в лице” по БТВ съпредседателят на ДБ от “Зелено движение” Владислав Панев по повод преговорите за формиране на коалиционен кабинет.

“Не бих казал, че формулата 8:4:3:2 ще актуална, когато се формира структурата и състава на кабинета. Различията между преговарящите започват да се тушират. Естествено, че има такива, но трябва да мислим какви са приликите, а не какви са разликите. Не трябва да говорим и мислим за постове и кресла, а за бъдещето на България. Все още се обсъжда структурата на МС. Обсъжда се създаването на нови министерства, но няма финално решение. Опция е да се предложи създаването на министерство на “Дигитализацията”. Не мисля, че има опция в коалиционното споразумение да бъде записано, че 100% ще строим нови ядрени общности. Всичко подлежи на анализ. Оптимист съм, че едно бъдещо правителство ще реализира необходимите реформи на България. Най-нормалното нещо е Кирил Петков да бъде премиер на този кабинет, а Асен Василев да е министър на финансите”, завърши Панев.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico