Вяра Емилова, БСП: Трябва да има таван на цените

Вяра Емилова, БСП: Трябва да има таван на цените„Tова, което обещахме на българските граждани и на нашите избиратели, на 80% e реализирано и с чисто лице се явяваме пред хората. Освен десетте мерки, които предлагаме за овладяване на инфлацията, ние имаме и разработена програма, която е насочена както към пенсионерите, така и към младите хора. Затова и нашият фокус е предимно стабилна икономика и повече социални мерки за българските граждани.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в Ловеч Вяра Емилова по радио “Фокус“.

По думите ѝ, в момента левицата обръща внимание на безплатните учебници до 12 клас, безплатни лекарства за деца до 14 г., нулев данък от труда до 26-годишна възраст, както инвитро процедурите да бъдат безплатни. “Младите хора трябва да бъдат основен фокус на всички политики”, посочи тя.

„В икономическата сфера продължаваме да настояваме за компенсации на фирмите за цените на тока. Също така предлагаме и програма за компенсации на цената на газа, както направихме с тока. Осигуряване на евтини и гарантирани доставка на газ, включително и подновяване на преговорите с “Газпром“, посочи още Емилова като част от предложенията на левицата.

Кандидат-депутатът от “БСП за България” обясни, че социалните мерки, приети до този момент, се дължат на цялото правителство, но те са се осъществили благодарение на БСП. „Хората знаят кой досега се е борил за социалната политика. Те казват, че БСП е социалният стълб и основният стожер, който извоюва тези социални придобивки“, отбеляза Вяра Емилова.

„За да има силна социална политика, трябва да има и силна икономика“, посочи тя и припомни признанието на Европа, че в изтеклите 7 месеца България стана първа по ръст на индустриално производство в Съюза и четвърта по растеж на БВП.
Като още един приоритет на левицата, Емилова изтъкна изграждането на АЕЦ “Белена“, което е изключително важно за регионите Ловеч и Плевен.

Преди няколко дни стана ясно, че ЕК потвърждава мерките, предложени от БСП, и една от тях е таван на цените. „Освен това, трябва да има и много добър контрол на спекулата, тъй като в момента няма такъв и цените скачат“, посочи тя. На фона на данните за поскъпването на хляба, Вяра Емилова припомни мярката на БСП за 0% ДДС за хляба, с което цената на хляба е задържана да не се вдига.

Като по-важното за Ловешка област, Вяра Емилова открои: „Отваряне за целогодишна проходимост на прохода Троян-Кърнаре. Поели сме инициативи за изграждане на спортна зала в Троян, подпомагане на спорта в Ловеч, много е важно да бъде довършена и автомагистрала “Хемус“. Трябва да се развива и туризма заради забележителностите в региона.“

Вяра Емилова призова българските граждани да излязат и да гласуват, за да има работещо правителство. „Чувам, че тече мантра в обществото, според която не трябва да се гласува, за да накажем политиците. Това не е наказание за политиците, а за цялата държава. Призовавам хората да излязат и да гласуват за тези, които успяха да свършат нещо в 47-ото Народно събрание, да съдят по делата, а не по празните приказки“, заяви тя и допълни, че всеки едни избори струват на държавата 70 млн., които могат да бъдат дадени за различни социални нужди.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico