В неделя Кирил Петков и Асен Василев обявяват политическото си бъдеще

В неделя Кирил Петков и Асен Василев обявяват политическото си бъдеще“Продължаваме промяната” ще е името на политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Това стана ясно от прессъобщение, изпратено до медиите, с покана за среща с бившите министри по повод техните бъдещи действия. Във фейсбук страницата е посочено, че това е “политическата организация”.

В неделя от 11 ч. е така очакваното събитие, на което Петков и Василев ще заявят политическите си намерения. Всички прогнозират, че те ще се включат в предизборната битка.

Срещата ще се излъчва и на живо във фейсбук страницата на “Продължаваме напред”.

Кирил Петков и Асен Василев се познават от годините. Двамата споделят, че се познават добре, а в работата си имат еднакви виждания. Най-вече за развитието на България те са единодушни как може да дойде промяната. Думата “промяна” не веднъж беше ключова в изказванията на Кирил Петков. Той, както и Асен Василев, настояват, че влизайки във втория служебен кабинет на Румен Радев, са съумяли да наложат добри практики и в икономиката, и във финансите.

Не случайно двамата бяха предпочетени и от “Има такъв народ” за министри при евентуален кабинет на партията на Слави Трифонов. Стана ясно впоследствие, че Петков и Василев са имали сериозни различия във вижданията си както с екипа, така и с кандидат-премиера Николай Василев в първия проектокабинет на първата политическа сила в 46-ия парламент.

Специалисти от рано пък прогнозираха, че Кирил Петков и Асен Василев имат по-големи амбиции и ще разширят полето си на изяви и извън служебното правителство.

Още в четвъртък бившият икономически министър обяви, че ще влезе в партийната битка.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico