Годжа с четвърта победа от началото на сезона

Годжа с четвърта победа от началото на сезона,,

Олимпийската шампионка от Пьончан 2018 София Годжа от Италия спечели спускането от Световната купа по ски алпийски дисциплини във френския зимен център Вал д’Изер. 29-годишната италианка финишира за 1:41,71 минута.

Така Годжа, която е носителка на малкия кристален глобус в дисциплината, записа четвърти успех за сезона, 11-и в спускане и общо 15-и в кариерата си.
Втора на 27 стотни от секундата остана американката Брийзи Джонсън, която завършва втора в трето поредно спускане.

свързани статии

Трета е Мирям Пухнер от Австрия на 91 стотни зад Годжа. Световната шампионка в дисциплината от Кортина д’Ампецо 2021 Корине Зутер от Швейцария се нареди шеста с пасив от 1,43 секунда.

Годжа води в класирането за малката световна купа в спускането с максималните 300 точки, а освен това оглави генералното класиране за Големия кристален глобус с 535 точки, с 10 повече от американката Микаела Шифрин, която не стартира днес, но ще участва в утрешния супергигантски слалом във Вал д’Изер.

Трета в генералното класиране е носителката на Световната купа за миналия сезон Петра Влъхова с 340 точки, а за малкия кристален глобус в спускането втората позиция заема Брийзи Джонсън с 240 точки.
Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico