Екимджиев: За сваляне от трибуната на НС се полага дори затвор

Екимджиев: За сваляне от трибуната на НС се полага дори затворИма един специален раздел в Наказателния кодекс, който предвижда наказателна отговорност, включително лишаване от свобода, за такъв тип посегателства срещу свободата на словото, срещу свободата на сдружаване и т.н.

Това заяви в предаването “ЕвроДикоФ” на телевизия “Евроком” адвокатът Михаил Екимджиев, коментирайки заявките на “Възраждане” да свалят депутатите от ПП-ДБ Явор Божанков и Манол Пейков от парламентарната трибуна, когато излизат да говорят от нея.

“Тоест това, което беше казано, ако бъде реализирано, ще е налице състав на престъпление от общ характер. И тъй като в момента все още главният прокурор Гешев се е заканил да се саморазправи с “политическия боклук”, цитирам го него, нека следи с особено внимание един особен, фашизоиден политически боклук, който имаше доблестта, заради некомпетентност разбира се, да ни предупреди, че се готви да извърши такова престъпление и ако това бъде направено, независимо дали от депутат от “Възраждане”, дали точно срещу Манол Пейков или срещу Явор Божанков, незабавно да бъде поискано снемане на депутатския имунитет и наказателно разследване”, посочи Екимджиев.

“Това не е посегателство конкретно срещу Манол Пейков и срещу Явор Божанков. Това е посегателство срещу нас гражданите, които в един свободен, легитимен вот сме изпратили тези хора да ни представляват там и те представляват целия български народ съгласно Конституцията. Така че това са откровено антиконституционни действия и представляват престъпление”, категоричен е адвокат Михаил Екимджиев.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico