Журналист разкри подробности за удълбочаването на варненското пристанище

Журналист разкри подробности за удълбочаването на варненското пристанище“Действително по цялата схема на договаряне са били прескочени всички условия на закона за обществените поръчки. Освен това са били променени цени и условия така, че да бъдат усвоени парите, които са били предварително договорени.”

Това заяви журналистът от “Капитал” и “Дневник” Спас Спасов в предаването “ЕвроДикоФ” по телевизия “Евроком. Той коментира договора за удълбочаване на варненското пристанище.

“В раздел “Цени и плащания” на договора определената “ориентировъчна” стойност на проекта е 327 161 500 лв. без ДДС (392 593 800 лв. с ДДС). От тях за проучване, проектни работи и авторски надзор са определени малко над 3 млн. лв без ДДС. Останалите около 324 млн. лв. без ДДС са за драгажни и строително – монтажни работи”, коментира Спасов.

“Според приложената към договора количествено – стойностна сметка, изготвена през 2019 г. най-голям дял от тази сума се пада на дейностите “драгиране, транспортиране и депониране на драгажна маса” – 188.2 млн. лв., “изграждане и ремонт на брегоукрепителни стени и съоръжения” – 22 млн. лв. и “изместване на дюкери” (подводни тръбопроводи) – 17.6 млн. лв.”, каза журналистът.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico