Ивайло Дичев: Нинова се е хванала за стола с всички сили

Ивайло Дичев: Нинова се е хванала за стола с всички сили“Има такъв народ” провали два пъти възможното правителство. Нинова се е хванала за стола с всички сили. Много неща в програмата на БСП противоречат на другите партньори. Това ще е коалиция на малките стъпки”. Това заяви културният антрополог Ивайло Дичев в студиото на “Офанзива”.

По думите му темата за зеления сертификат е потенциален конфликт между коалиционните партньори. “Зелената сделка ще раздели депутатите, много тях са лично заинтерсовани да продават ток”, смята той.

За него е логично най-много да загуби БСП, защото е в компанията на либерални и десни формации. “Нинова получи позицията си, за да може да каже, че БСП управляват. “Продължаваме промяната” се води от прагматичните цели, а не идеологическите догми. Нужни са компромисни хора, идващи от бизнеса”, счита Дичев. И допълва, че относно Македония сме предали националния си интерес.

“Можем да постигнем обединение в една държава без кръв, но се опъваме. Защо? За да спечелят Каракачанов и Нинова още някой глас. Не сме ли виновни 12 000 евреи да бъдат депортирани? Пропуснали сме Хитлеристките войски да нападнат Югославия. Предишните комунисти изведнъж направиха рязък завой. Сега БСП се обижда на борбата срещу фашизма. Трябва да поемем нашата вина”, коментира антропологът.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico