Измамници крадат пари от името на Бербатов

Измамници крадат пари от името на Бербатов

Измамници трупат пари на гърба на Димитър Бербатов, узна HotArena! Звездата е жертва на интернет схеми, в които далавераджии се възползват от славата му. За това се оплака самият Бербо, който призова хората да не се връзват на никакви предложения от негово име.

Бербатов има само един официален профил и единствено през него споделя своите инициативи и планове. Измамниците се представят с неговото име и искат пари за благотворителни инициативи и предлагат стоки с фалшиви намаления.

“Имам само един официален профил, не вярвайте на никой друг и когато видите такива хора, ги докладвайте”, призовава звездата. В интернет стотици хора се представят за бившия голмайстор на Висшата лига и опитват да трупат дивиденти. Както е известно, Митко има фондация в подкрепа на талантливи деца, която също е използвана от тарикати за привличане на наивници с цел облага. Бербо вече е получил множество сигнали за злоупотреба с неговото име. Той все още е изключително популярен сред феновете в цял свят, въпреки че вече сложи край на кариерата си на футболист. Бившият нападател на “Манчестър Юнайтед” не за първи път има проблеми с интернет измамници.

Още преди 11 години “Бербатовци” лъжат по-наивните потребители с обещания за промоционални цени на негови екипи и сувенири с името или лика му. Схемата е проста – плащаш предварително за продукта по-ниска сума от реалната и след време трябва да получиш с куриер пратката. Такъв не идва и хората изгарят парите си. А след това “Бербатов” изчезва и нямаш никакъв шанс да си върнеш платеното.

Интернет измамите на гърба на известни хора станаха изключително популярни напоследък. На такива станаха жертви и Кубрат Пулев и Валери Божинов. Профилите им бяха хакнати от неизвестни, които писаха от тяхно име. Двамата взеха необходимите мерки и спряха далаверите. На друг тип шашма се натъкна Софи Маринова. Изпълнителката посочи няколко фалшиви страници, от които със снимки и съобщения от нейно име се организират различни игри. Неизвестните автори искат хората да споделят публикация, като обещава, че 10 минути след това ще им бъдат изпратени пари. Не е ясно по какъв начин те печелят от това, но е възможно да става въпрос за злоупотреба с лични данни. В друг случай неизвестен искаше пари за участия от името на Софка.

Наскоро бе разкрито и че Лили Иванова участва във фалшива реклама на таблетки за отслабване. Певицата е ползвана за рекламно лице на уж билкови таблетки за плосък корем. Самата Лили дори не знае за това. Дни по-рано Рут Колева алармира за схема с нейни лични документи.

Същевременно Димитър Бербатов отново впечатли с нова визия. В предупреждението си за интернет измами бившият футболист е сложил очила с диоптър, които носи отскоро. Бербо отново е подстригал и косата си, която наскоро бе станала доста буйна. Знаменитият нападател се отдаде на заслужена почивка през това лято с любимата си Елена и щерките Деа и Елиа, пише България днес. 

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico