Испания – Франция ще е финалът на Евробаскет

Испания – Франция ще е финалът на Евробаскет,,

Испания – Франция ще бъде финалът на европейското първенство по баскетбол. Иберийците, които бяха отписване от мнозина, победиха домакините от Германия с 96:91 в мач изпълнен с обрати и ще преследват 4-а титла след триумфите през 2009, 2011 и 2015. Отборът на Серджо Скариоло си гарантира медал на 7-о поредно първенство, което е забележително. 

Испанците бяха много солидни в първите 15 минути, като показаха забележителна точност и отблизо и отдалеч, като успяха да поведат с 9 точки в средата на втората четвърт. 


Денис Шрьодер обаче поведе домакините към невероятна серия от 14:0, която преобърна нещата. Андреас Обст вкара 3 тройки и на почивката разликата бе 51:46 за Бундестима, като стана 9 в началото на третата част. Испанците обаче не се стреснаха и бързо направиха серия от 10:0, за да преобърнат ситуацията. 

Последва на няколко пъти размяна на водачеството преди германците отново да дръпнат, вкарвайки отново 14 поредни точки и взимайки аванс от 71:61. Все пак иберийците завършиха периода с 4 поредни точки и губеха с 65:71 преди решаващите 10 минути. 

В тях Ла Фурия изравни при 77:77, а след това поведе и с 6 преди Вагнер да вкара тройка. Лоренцо Браун обаче веднага върна трите точки със стрелба от ъгъла, а проблемите на немците в нападение продължиха и те изоставаха все още с 80:86 минута преди сирената. 

Разликата бе 8 преди Андреас Обст да наниже тройка 33 секунди преди края, след което веднага последва нарушение, но Вили Ернангомес не трепна от линията. Маодо Ло вкара отдалеч, но Лоренцо Браун реализира 2 наказателни. Разликата падна до 3, но при само 2,5 секунди до сирената и Хуанчо Ернангомес подпечата успеха със забивка. 

Лоренцо Браун отново бе страхотен за победителите с 29 точки и 6 асистенции, Брятата Ернангомес добавиха 16 и 13, а за домакините 30 точки на Денис Шрьодер не стигнаха. 

В същото време Франция не показа милост и размаза изненадата Полша с 95:54. Петлите доминираха тотално, като вкараха 62% от стрелбите си, в това число 15 от 26 от тройката, взеха 40 борби срещу 21 за опонента и направиха 32 асистенции. Гершон Ябуселе поведе победителите с 22 точки, като Петлите ще спорят за втора титла след триумфа през 2013-а. 
 
Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico