Кметът Костадинов поздрави жителите на Община Червен бряг по случай Деня на Независимостта

Кметът Костадинов поздрави жителите на Община Червен бряг по случай Деня на Независимостта

Кметът на Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов поздрави жителите на общината по случай 22 септември – Деня на обявяването на независимостта на Република България.

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

За мен е чест да Ви поздравя по повод 22 септември – Деня на обявяването на независимостта на Република България!

На днешния ден преди 113 години княз Фердинанд прочита Манифеста, с който страната ни къса васалната зависимост от Османската империя. С провъзгласяването на независимостта на България се издига международният й авторитет и тя се превръща в равноправна на другите държави.

Нека днес да отдадем почит на хилядите, дали живота си в освободителната борба и отвоювали независимостта на България, на онези, без подвига на които едва ли щяхме да живеем сега в съвременна държава. Тази дата ни изпълва с увереност и гордост, но също така и ни задължава да продължим  да развиваме страната си по европейски, следвайки пътя на българските идеали за свобода и независимост.

На всички Вас пожелавам повече оптимизъм, отговорност и вяра, че с всички сили и възможности можем да успеем. Бъдете достойни наследници на нашите предци, отговорни в действията си и добър пример за следващите поколения.

С уважение,

Д-р Цветан Костадинов

Кмет на Община Червен бряг

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico