Корнелия Нинова: Търси се новият спасител, както беше със Слави Трифонов

Корнелия Нинова: Търси се новият спасител, както беше със Слави ТрифоновВ листите ни има нови хора, нови имена, но и стари кадри. Иво Христов пожела сам да напусне парламентарната група, на г-н Кадиев предложихме трето място в листата в София. Той не прие това. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„По думите ѝ няма напрежение в БСП. Партията е мобилизирана за тези избори. Аз съм оптимист за представянето на партията, а и за състоянието, в което се явяваме“, заяви тя.

Във връзка със сближените социологически прогнози между „Продължаваме промяната“ и БСП, Нинова заяви: „Хората искат да опитат нещо ново. Търси се новият спасител, както беше със Слави Трифонов. Тезата: „Леви цели с десни средства“ е безсмислена. Борбата с корупцията не е дясна или лява, нея или я водиш или не. Още не сме видели програма. Не можем да ги оценим по политиките, докато нямат програма.

„За нас най-важната тема са цените и това как да помогнем на домакинствата, за да преминат през тежката зима. Нужни са спешни мерки за овладяване на цените. Освен това намаляването на ДДС на храните, осигуряване определено количество електроенергия на енергийно бедните домакинства и т.н.“, са част от мерките, които предлага БСП.

Тя призова останалите партии към диалогичност, за да бъде преодоляна тежката криза. Предизборни споразумения няма да сключваме. Този път не бива да пропиляваме и малкото време, което имаме.

„Зелената сделка не може да стане на прекомерната цена, която България трябва да плати. Трябва да има отсрочка и ще го предложим в Брюксел. АЕЦ „Белене“ е мощността, която може да замести „Мариците“. Времето доказа, че това не е външен, а национален интерес“, посочи Нинова по повод задаващата се енергийна криза.

„Имаме готовност за състав на правителство, но това би било грешен подход. Видяхме го при Слави Трифонов. При преговорите постъпихме по друг начин. Заявихме, че няма да поставяме предварителни условия. За нас процесът трябва да тече обратно – първо да проведем разговори и след това да предлагаме кабинет“, смята Корнелия Нинова.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico