НЗОК покани на разговор асоциациите и сдруженията на лечебните заведения за болнична медицинска помощ

НЗОК покани на разговор асоциациите и сдруженията на лечебните заведения за болнична медицинска помощ

София. НЗОК покани на разговор асоциациите и сдруженията на лечебните заведения за болнична медицинска помощ, съобщиха от пресцентъра на НЗОК. Управителят на Националната здравноосигурителна каса – проф. д-р Петко Салчев, отправи покана за среща към Националното сдружение на частните болници, Националното сдружение на областните многопрофилни болници за активно лечение, Асоциацията на университетските болници и Българската болнична асоциация във връзка с изразеното от тях несъгласие с решенията на Надзорния съвет на НЗОК от 16 декември 2021 г. по т. 1 от дневния ред – „Утвърждаване на месечни и индикативни стойности за дейностите в болнична медицинска помощ за дейност месец декември 2021 г. (плащане м. януари 2022 г.) и индикативни стойности за медицински изделия и лекарствени продукти, които НЗОК заплаща извън стойността на оказаните медицински услуги, за дейност м. ноември и м. декември 2021 г. (плащане м. януари и м. февруари 2022 г.)“.

Срещата ще се състои на 17 януари 2022 г. (понеделник) от 14.00 часа в залата на 4-я етаж в сградата на Централното управление на НЗОК – София, ул. „Кричим“ №1.

© 2022 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico