НИМХ: Оранжев код за интензивни валежи от сняг за 4 области, а за 7 – от дъжд, е в сила за 14 октомври, за други 13 области кодът е жълт

НИМХ: Оранжев код за интензивни валежи от сняг за 4 области, а за 7 – от дъжд, е в сила за 14 октомври, за други 13 области кодът е жълт

София. Оранжев код за интензивни валежи от сняг за 4 области, а за 7 – от дъжд, е в сила за 14 октомври, за други 13 области кодът е жълт. Това сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Оранжев код за снеговалеж важи за областите Софийска, София-град, Перник и Кюстендил. Там се очаква дъждовно време, с количества на валежите 35-50 mm, в отделни райони – и повече. С понижението на температурите дъждът ще се примесва със сняг. Такова ще бъде количеството на валежите и в областите Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Пловдив, Ловеч и габрово, за които предупреждението е само за дъжд.

Жълт е кодът за областите Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Сливен, Търговище, Русе, Разград, Силистра и Шумен. Там също ще е дъждовно, като количествата на валежа ще са 20-35 mm, а на отделни места – и повече.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico