Община Червен бряг връчи плакети и почетни грамоти на изявени състезатели

Община Червен бряг връчи плакети и почетни грамоти на изявени състезатели

По повод 17 май – Ден на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта, Община Червен бряг връчи плакети и почетни грамоти на изявени състезатели. Церемонията се организира за 16-та поредна година като по този начин Общината отдава дължимото на състезатели, треньори, преподаватели по физическо възпитание и спорт и на всички, които помагат на младите хора да получат своя шанс да се развиват в различни видове спорт, да преживеят тръпката на успеха и онова неповторимо усещане на шампионите.

Отличията се връчват по решение на Общинския съвет, а наградените тази година бяха 17 спортисти, сред които световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар, европейският шампион до 15-годишни – Ангел Георгиев и именитата шахматистка Патрицие Найманова. Призът „Спортен деятел на годината” бе даден на Илиян Илиев – треньорът на тежкоатлетите от СКВТ „Старт”.

Наградите връчиха Кметът на Община – Червен бряг и Председателят на Общинския съвет.

Под знака на празника премина и проведеният този ден традиционен турнир по скок височина „Лъвски скок”. Той се организира съвместно с Лекоатлетически клуб „Спринт”, дал на страната най-добрите скачачи като Лъчезар Илиев, Янислав Атанасов и Петко Стаменов, които също бяха сред отличените спортисти на церемонията.

В състезанието се включиха над 50 ученици от Червен бряг, от първи до дванадесети клас, разпределени в съответните възрастови групи. За победителите организаторите бяха осигурили медали и грамоти, а за всички участници СКЛА „Спринт” предостави лакомства.

Информация и снимки: Фейсбук страница на община Червен бряг

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico