Открит урок от ново поколение бе представен за първи път в СУ „Христо Смирненски” в Койнаре

Открит урок от ново поколение бе представен за първи път в СУ „Христо Смирненски” в КойнареТемата на урока бе „Тип хордови”.  Той се проведе в обновения кабинет по химия и биология, с учениците от 7а клас. Учителят по биология и здравно образование, г-жа Веселка Костовска, показа пред присъстващите новата 3-D лаборатория и как може да се прилага тя в урочната система на преподаване.

За целта кабинетът има 9 лаптопа, притежаващи специален софтуер и оборудвани с допълнителни периферни устройства: очила и писалка. С този комплект учениците виждат всички експонати и животни, които изучават пред себе си в пространството. Могат да изнесат обекти извън екрана на лаптопа, да ги завъртят и разгледат в детайли. Много от обектите могат да се „разглобят“ на елементарни части и да се разгледа тяхното устройство. На изучаваните животни и човешкото тяло може да се направи дисекция.

Софтуерът е специална разработка на БАН и е адаптиран така, че да се ползва и по други предмети – химия, физика, история, география и математика. Инвестицията е на стойност 60 000 лв. и е закупена със средства от бюджета на Гимназията. На този етап СУ „Хр. Смирненски” – гр. Койнаре е единственото училище в региона, което притежава това удивително средство за преподаване на уроците чрез 3-D визуализация.

„Нашето училище избра да закупи тази лаборатория поради факта, че вече няколко години един от профилиращите предмети за учениците от гимназиален етап е биология. По него много от тях държат зрелостен изпит.” – коментира директорът г-жа Даниела Цоньовска.

На открития урок присъстваха директори и учители по биология от гр. Кнежа, гр. Червен бряг и с. Чомаковци.

Информация и снимки: Община Червен бряг

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico