Полицията разследва сигнал за взломна кражба в сграда на земеделска кооперация в град Опака

Полицията разследва сигнал за взломна кражба в сграда на земеделска кооперация в град Опака

Опака. Около 08.00 ч в Районно управление – Попово е получен сигнал за извършено проникване чрез взлом в сграда на земеделска кооперация в град Опака, област Търговище, където по първоначални данни е разбит метален шкаф на кооперацията. Това свъобщиха от ОДМВР – Търговище. Взломен е и метален шкаф – собственост на помещаващ се в същата административна сграда банков клон, който се охранява със СОД на частна фирма. Осъществена е и неуспешна интервенция върху намиращо се в същата сграда АТМ устройство (банкомат).

Незабавно към мястото на произшествието са насочени полицейски екипи. При огледа е установено, че неизвестният до момента извършител е проникнал в помещенията, след като е разбил прозорец и врати на сградата.

Сформирана е оперативно-следствена група, която е започнала активно разследване. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 4 от Наказателния кодекс. Уведомен е дежурен прокурор от Териториално отделение – Попово към Районна прокуратура – Търговище.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico