По-строги COVID мерки във Варна от 1 август, “Възраждане” призова да не се спазват

По-строги COVID мерки във Варна от 1 август, “Възраждане” призова да не се спазватВарна връща маските на закрита от утре – 1 август. Заради ръста на COVID заразените предпазните средства стават задължителни в транспорта, магазините, кината.

Има обаче и изключения – маските няма да бъдат задължителни единствено в ресторанти, питейни заведения, барове и дискотеки, както и във фитнес залите. Какви други рестрикции влизат в сила от утре – вижте сега.

Вече две седмици Варна се намира в червената COVID зона. Засега обаче няма сериозен натиск върху болниците. Настанени са около 80 души с нужда от интензивни грижи са единици.

Според лекарите заради липсата на безплатни тестове има голяма скрита заболеваемост и носенето на маски ще помогне.

Най-сериозните рестрикции са за културните мероприятия – представления, спектакли, концерти, с дистанция от метър и половина.

Новите мерки във Варна ще са в сила до края на август.

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов призова обаче варненци да не спазват противоепидемичните мерки, предаде Радио „Фокус“ – Варна . Той посочи, че от утре носенето на маски в закрити помещения и градския транспорт отново става задължително, подчертавайки, тези мерки са противоконституционни.

От партия “Възраждане“ ще пуснат на сайта си и инструкция за обжалване на евентуалните глоби и актове.

Костадин Костадинов разясни, че ще има подробна инструкция как и по какъв начин могат да бъдат обжалват актове, защото те биха паднали в съда.

„До момента съм бил глобяван три пъти, като и трите пъти съм печелил делата след като съм ги обжалвал. Не съм парадирал с това, че съм председател на политическа партия, нито пък съм бил и към онзи момент, когато съм водил делата, народен представител. Важно е да се знае, че тези актове са неиздържани. Добре е всеки човек да знае, че може сам да си попълни бланката за обжалване и сам да си го пусне в съда“, разясни Костадинов.

Той подчерта, че този тип мерки са абсолютно непродуктивни и те не дават никакви резултати, освен тези, че тормозят българите.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico