Предстоящи събития в страната за 2 октомври (Агенция „Фокус“)

Предстоящи събития в страната за 2 октомври (Агенция „Фокус“)

***
Маджарово
От 11.00 ч. пред Пантеона на загиналите тракийци в Мемориалния комплекс вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в Националното тракийско поклонение, посветено на 108-ата годишнина от разорението на тракийските българи.

***
Маджарово
От 11.00 ч. пред Пантеона на загиналите тракийци в Мемориалния комплекс премиерът Стефан Янев ще участва в Националното тракийско поклонение, посветено на 108-ата годишнина от разорението на тракийските българи.

***
София
От 11.00 ч. в Борисовата градина до езерото “Ариана” ще се проведе спортно благотворително събитие “Бягане за животните”

***
София
От 19.00 ч. в зала 11 на НДК ще се състои концертът „2Х20 Галактика“ на група „Спринт“.

***
Благоевград
10.00 ч. на лекоатлетическата писта в СК „Пирин“ Община Благоевград и ЛК “Джордан” организират лекоатлетически турнир “Децата на Благоевград”.

***
Благоевград
От от 16.00 ч. в Американския университет в България (АУБ), ще бъде открит стенописът Down to Earth.

***
Варна.
От 11.00 ч. в двора на ОДК Варна ще бъде открита новата 2021/2022 учебна година в ЦПЛР – Общински детски комплекс.

***
Враца
От 19.00 ч. в голямата сцена на ДКТ ще се състои XXXI Национален фестивал на малките театрални форми „Двайсет хиляди страници” от Лукас Берфус.

***
Добрич
От 11.00 ч. в Център за защита на природата и животните – Добрич ще се състои куклен спектакъл „Забързана приказка“ на Държавен куклен театър „Дора Габе.

***
Кюстендил/ с. Невестино
От 11.30 ч. Негово преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп – викарий на Софийския митрополит ще освети нов параклис “Св. Теодор Тирон” и ще оглави Архиерейска света Литургия.

***
Пловдив.
От 10.00 ч. от чешмата пред барбекютата на централната алея в парка ще започне първата мащабна акция с участието на граждани за почистването на „Лаута“ от суха и опасна растителност.

***
Свищов.
От 13.30 ч. в зала „Ректорат” на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов ще бъде открита Международна научно-практическа конференция.

***
Стара Загора.
От 10.30 ч. в мол Galleria ще бъде дадено началото на Първото състезание за любителско късометражно кино – Stara Zagora Short Film Challenge.

***
Търговище
От 11.00 ч. в Държавен куклен театър ще се състои спектакълът „Рисувани приказки“.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico