Районна прокуратура – Видин предаде на съд мъж, обвинен за кражба на вещи от чужд имот, извършена в условията на опасен рецидив

Районна прокуратура – Видин предаде на съд мъж, обвинен за кражба на вещи от чужд имот, извършена в условията на опасен рецидив

Видин. Районна прокуратура – Видин предаде на съд А.Ф. по обвинение за извършено от него престъпление по чл. 196, ал. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.
През нощта на 27.08.2021 г. А.Ф. отишъл до чужд имот на ул. „Солун“ в гр. Видин. Поради ремонтни дейности в него на места нямало огради. Обвиняемият влязъл в двора и откраднал различни инструменти и уреди – професионален къртач, комплект за барбекю и други.

Собственикът на вещите констатирал липсата им и съобщил за кражбата на полицейски служители. Показал им и записите от охранителните камери за външно наблюдение, монтирани в имота му.

Извършителят на престъпното деяние е бил установен и задържан – многократно осъжданият А.Ф. Той е признал за кражбата и е съобщил подробности около продажбата на чуждия къртач. Впоследствие вещта е била върната на собственика й.

Според извършената по досъдебното производство оценъчна експертиза, общата стойност на предмета на престъплението е 1160 лева.
Предстои делото срещу А.Ф. да продължи в съда. Понастоящем той е в затвора в гр. Враца, във връзка с наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража“.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico