Родни звезди на нож: Абсурд е да има сменящи се премиери, пълни глупости

Родни звезди на нож: Абсурд е да има сменящи се премиери, пълни глупостиВ една календарна година да има по двама министър-председатели у нас искат да предложат като джентълменско приглашение сегашните политически сили на България. А именно: като минат 6 или 9 месеца, действащият премиер да предава щафетата на следващия и да става негово вице.

“Това са пълни глупости!”, възкликна пред “България Днес” по повода актрисата и певица Нона Йотова. Съвсем същото мнение, както и че това е “пълен абсурд” споделиха с нас и колежката й Стефания Бобчева и фолкфурията Емануела.

Заради партиите, не заради правителството сме на този хал според Емануела
Заради партиите, не заради правителството сме на този хал според Емануела

“Джентълменско споразумение може да има само между джентълмени!”, каза още Нона Йотова, цитираща юристката Татяна Дончева, и допълни: “Както и лидерски срещи могат да се провеждат само между лидери. Не виждам хората да приемат насериозно това предложение. Мисля, че българските политици никога досега не са имали по-нисък рейтинг. И с всички избори това се потвърждава, защото все по-малко хора гласуват. Аз, например не съм гласувала от 2 години и накрая ще ме принудят да дам гласа си за партия “Възраждане”, гневи се половинката на бившия МВР министър Богомил Бонев.

Политиците само се дърлят и не предлагат нищо, казва Йотова
Политиците само се дърлят и не предлагат нищо, казва Йотова

“Поне за мен това не върши никаква работа и не виждам кое му е джентълменското! Докато единият оправи бакиите на предишния, трябва да го сменят”, споделя актрисата София Бобчева, според която министър-председателят трябва да е на власт 4 години. “Но! Ако след първия си мандат е много успешен, макар да не съм виждала такова нещо скоро, да му се даде шанс и за втори, но не и повече! Защото дълго стоящите отначало правят нещо много хубаво, а после почват нищо да не правят”, смята екранната Рени от “Стъклен дом”.

 

Не съм фен на тази идея, категорична е София
Не съм фен на тази идея, категорична е София

“Направо в коша” хвърли управниците ни фолкпевицата Емануела с думите: “Не мисля, че подобно предложение е адекватно! И едва ли ще има толкова много хора, които да управляват държавата ни през 6 месеца. Особено като гледам как младите напускат държавата ни. А тя ще се оправи с патриотични, млади и интелигентни хора, които искат да живеят в България и се интересуват от ценностите й повече, отколкото интересите на Европейския съюз и Америка!”. Тя счита, че е хубаво да имаме един премиер за 4 години, който да води нещата по схема. “Иначе ще се разбърка цялата система, без значение от причината за този план”, допълва мисли певицата на 2008 г. в жанра Емануела.

Писателят Владимир Зарев: Така ще могат да се контролират

Писателят Владимир Зарев е категоричен, че хубавото на такива “въртящи се” кабинети е, че ще се контролират един друг, защото поравно носят отговорност.

Корупцията в държавата е основният ни проблем, смята Зарев
Корупцията в държавата е основният ни проблем, смята Зарев

“Има един виц за шопа, който видял жираф в зоологическата градина и казал: “Такова животно нема”. Дай Боже този път да го познаем жирафа!”, обнадежден е авторът романа “Процесът” Зарев и добави: “В момента е едно безумие, в което заместник главният прокурор иска да съди главния прокурор. Но мисля, че е добре да има кабинет и да се решат най-накрая проблемите на хората и цялата тази безумна инфлация да спре. Ако обаче политическите сили се обединят, грабежът ще продължи в още по-големи мащабиУ”, убеден е той.

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico