Румен Радев: Честит празник! Днес всеки един от нас е дете. Всички сме ученици цял живот

Румен Радев: Честит празник! Днес всеки един от нас е дете. Всички сме ученици цял животПрезидентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поведоха празничното шествие по случай 24 май в столицата, съобщи “Фокус”. Всички министри от служебния кабинет също са там.

Шествието тръгна от Министерството на образованието и науката и се отправи към Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий”.

Държавният глава Румен Радев честити историческия успех на българския писател Георги Господинов.

Припомняме ви, че Господинов спечели наградата “Букър” за романа му “Времеубежище”.

„Днес всеки един от нас е дете“, каза той на всички участници в шествието.

“Има един ден в годината, в който България изглежда така, както мнозина искаме да я видим. Има един празник, който е безспорен. В Деня на светите братя Кирил и Методий сваляме доспехите, зарязваме злободневните дискусии, пози и титли, крачим заедно в шествията, млади и стари, ученици и академици. В небрежното поле на науката, всички сме ученици цял живот”, заяви президентът Румен Радев в тържественото си слово по повод 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, българската просвета и културата.

На 24 май всички българи имаме повод да почувстваме уюта на нашия роден език – в него се завръщаме като наш дом в мислите си, дори ако сме далеч от родината си. Ние живеем в езика и той живее в нас, заяви още Радев.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico