След трагедията в старческия дом: Янев разпореди проверки от МВР в социалните домове

След трагедията в старческия дом: Янев разпореди проверки от МВР в социалните домовеСлужебният премиер Стефан Янев изказа съболезнования към семействата и близките на загиналите при пожара в старческия дом в село Рояк на личната си страница във “Фейсбук”:

“Малко по-рано тази вечер разговарях с вицепремиерите Гълъб Донев и Бойко Рашков. Министерството на труда и социалната политика в спешен порядък ще направи преглед на всички възможности за подкрепа на пострадалите заради пожара. Разпоредих също така да бъдат организирани задълбочени и прецизни проверки от страна на МВР в този тип социални институции в интерес на тяхната по-голяма сигурност”, написа на страницата си Янев.
Ето и още от публикацията му:

“Поднасям своите дълбоки и искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите вследствие на пожара в дома за възрастни хора в село Рояк. В този тежък момент, както аз, така и цялото служебно правителство, сме съпричастни към тяхната болка.
На пострадалите пожелавам бързо възстановяване, воля и сили за справяне с последствията от този тежък инцидент. В момента органите на централната и местната власт полагат всички необходими усилия, за да окажат съдействие на потърпевшите. Компетентните институции работят и за изясняване на обстоятелствата и причините за тази огромна трагедия.

Поклон пред паметта на загиналите.
Още веднъж поднасям своите искрени съболезнования към близките им. Непрежалима е загубата”

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico