Татяна Дончева: ПП са си харесали поста на вътрешния министър

Татяна Дончева: ПП са си харесали поста на вътрешния министърНа “Продължаваме промяната” им трябва мястото на вътрешен министър, като са нарочили за него Андрей Гюров.

Това съобщи пред камерата на бТВ юристът и бивш депутат Татяна Дончева, като уточни, че това е “слух, но от достатъчно достоверен източник”. Дончева коментира накратко и “универсалността” на председателя на ПГ на ПП Гюров, който бе и номинацията на партията за шеф на БНБ, с което влязоха в директен сблъсък с “Има такъв народ”.

Постът вътрешен министър би се освободил, ако Бойко Рашков бъде прехвърлен за шеф на КПКОНПИ – намерение, което Кирил Петков обяви в деня, когато лидерът на ИТН изтегли министрите от коалиционния кабинет.

“Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ беше една импровизация на “Продължаваме промяната”, каза Дончева. Според нея и в момента целият политически живот продължава да е една импровизация и се намира под знака на “сценарии” и не е сериозно да се слага един сериозен човек на една побита институция.

Според нея КПКОНПИ не може да измести прокуратурата и управляващите се занимават с глупости. Няма и значение коя точно е персоната, която ще оглави Антикорупционния орган, а управляващите трябва да са наясно, че със закриването на специализираното правосъдие не свършват проблемите, а напротив – проблемите започват.

На практика управляващите не са мръднали нито на йота, заяви Дончева и пита какво всъщност са направили партиите в коалицията. Няма кой да им пише законите, посочи Татяна Дончева и разкритикува и критиките на ИТН към законодателството: “Ива Митева е девойка, която разнася листи между съдийските маси на шахматен турнир.”

Според нея сценаристите се мъчат да се ситуират в политическия живот на България, вероятно мислейки си, че политиката е една дейност по разделяне на пари.

По думите ѝ това, което се случва от миналата година е опит да се реши невъзможността да се състави правителство от несъвместими части. “Когато натресеш правителство, което не може да се справи с никакви задачи и гледат на политиката като шоу, ти не си решаваш проблемите, ти ги разтегляш във времето, докато в един момент не ти писне”, смята Дончева.

Според нея изборите са на “една бира Леденика разстояние”.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico