УМБАЛ „Александровска“: В болницата не са съставяни фалшиви документи за фалшива хоспитализация на пациенти и не са създавани фалшиви истории на заболяването

УМБАЛ „Александровска“: В болницата не са съставяни фалшиви документи за фалшива хоспитализация на пациенти и не са създавани фалшиви истории на заболяването

София. В УМБАЛ „Александровска“ не са съставяни фалшиви документи за фалшива хоспитализация на пациенти и не са създавани фалшиви истории на заболяването. Това се посочва в позиция на ръководството на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД във връзка с публикувана на 12 ноември 2021 г. статия в информационен сайт, съдържаща невярна информация.

„Началникът на клиниката по очни болести доц. д-р Александър Оскар не е „източвал Здравната каса с фалшиви хоспитализации“. В УМБАЛ „Александровска“ ЕАД не са съставяни фалшиви документи за фалшива хоспитализация на пациенти и не са създавани фалшиви истории на заболяването. УМБАЛ „Александровска“ ЕАД не е източвала средства от здравната каса“, заявиха от лечебното заведение.

„На доц. д-р Александър Оскар не е налагана забрана за работа със здравната каса и за извършване на амбулаторна дейност. Доц. д-р Александър Оскар не е назначен за съветник на директора на лечебното заведение.
Доц. Александър Оскар е един от водещите специалисти по детска офталмология и невроофталмология в България и благодарение на неговите усилия на ръководител, клиниката по Очни болести в УМБАЛ „Александровска“ се превърна от едно от губещите в едно от най-успешните и печеливши звена в лечебното заведение“, допълниха от болницата, като припомниха цитат от Ото фон Бисмарк: „Най-много се лъже преди война, по време на избори и след лов“.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico