Христо Иванов след разговорите с ПП: Излизам по-скоро с оптимизъм

Христо Иванов след разговорите с ПП: Излизам по-скоро с оптимизъм“Аз излизам от тази среща по-скоро с оптимизъм. Всички трябва да разбираме, че тласкането на страната към избори е безотговорно и че ще бъде наказано от избирателите. Смятам, че мандатоносителите и Асен Василев ще успеят”. Това каза съпредседателят на ДБ Христо иванов след разговорите с ПП за съставяне на кабинет с техен мандат в рамките на този кабинет.

“Считаме, че всички трябва да подходим отговорно и да предотвратим 4-ти поредни избори”, повтори той, като подчерта че са изказали благодарност за свършеното през 6-те месеца.

Христо Иванов очерта и темите, които те са добавили като приоритетни в програмата, която ще се състави: “Възприемайки приоритетите, обявени вчера от Кирил Петков и днес с колегите от БСП в социалната сфера, ние добавяме конституционна реформа – тема, за която трябва да се търсят широки национални съгласия, енергийната независимост, Шенген и Еврозоната. Също така модернизиране на българските въоръжение сили и укрепване на Сектор „Сигурност”. Много важни са темите за образованието, културните политики и демографията като самостоятелен акцент в дейността на правителството”.

Асен Василев посочи, че структура и персонален състав на правителството засега не са обсъждани. Продължават разговорите с депутатите от ИТН, които вече са напуснали, и с останалите народни представители.

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico