Червен бряг има нов европейски шампион

Червен бряг има нов европейски шампион13-годишният Емилиян Стефанов Георгиев от КЛА „Спринт”, с треньор Иванка Герчева, завоюва златен медал и диплом от най-масовото и престижно детско състезание по лека атлетика в Европа – Европейските детски лекоатлетически игри.

Спортният форум за момчета и момичета 2007-2012 год. се проведе от 3 до 5 септември, за 17-та поредна година в Бърно – Чехия.

Златото на Емилиян е особено ценно, защото бе спечелено при изключително голяма конкуренция от 95 атлети, в трудни климатични условия – под проливен дъжд и вятър.

Месец преди това нашето момче отново триумфира на стълбичката на победителите в Краков на друго голямо спортното събитие „Игри – атлетика без граници. Там той бе част от Националния отбор на България. Младите таланти се селектират на база класиране от Националния шампионат по петобой за тази възрастова група и бяха от 31 атлетически клуба от цялата страна.

Емилиян, като част от представителния отбор на България, се класира на 3-то място комплексно и 1-во място – отборно.

„Игри – атлетика без граници“ се проведе от 11 до 15 август 2022 г. в красивия полски град и събра 800 момичета и момчета от десет европейски страни, информират от Община Червен бряг.

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico