Японски вишни ще красят част от пешеходната зона на Плевен

Японски вишни ще красят част от пешеходната зона на Плевен

        Започна засаждането на първата партида от над 70 фиданки в Плевен на мястото на премахнати изсъхнали, стари и болни дървета. Те се засаждат по предварително уточнена схема, която предвижда на част от пешеходната зона (от ДКЦ ІІ до ОДМВР) да бъдат засадени японски вишни. Идеята е минаващите в тази част на града да могат спокойно да се наслаждават на красивите  цветове, с които тези дървета се отрупват през пролетта, обясни Дамянка Владимирова, управител на Общинска фирма „Паркстрой”.

Освен японски вишни ще бъдат засадени  червенолистен шестил, кълбовиден шестил, колоновиден шестил и пъстролистен шестил, стана ясно от пост на кмета Георг Спартански в профила му в социалните мрежи.

Дръвчетата са с височина от 3 – 3,5 метра, в контейнери, което гарантира 100% прихващане. Видовете са съобразени с климатичните особености, характерни за Плевен.

През 2022 година засаждането на нови фиданки ще продължи и това ще се превърне в традиция, заяви Георг Спартански.

                <strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Adblock test</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>