Ясен Петров: Забравяме вече мача с Италия, най-важният е следващият двубой – този с Литва

Ясен Петров: Забравяме вече мача с Италия, най-важният е следващият двубой – този с Литва

София. Селекционерът на България Ясен Петров призова играчите си да забравят вече равенството с Италия, защото утре предстои много труден мач с Литва, в който трябва да постигнем победа. Наставникът е на мнение, че този отбор има нужда и заслужава подкрепа и се надява да я получи от феновете.

“За радост всички момчета са здрави. Вчера имахме възможност да потренираме с хората, които не играха. Направихме много сериозно занимание. С тези които играха имахме възстановителна тренировка. Много хора и физически и психически са изпразнени след мача с Италия. Аз съм изключително щастлив от това, че имаме един добър колектив с отлична атмосфера. Важно е да градим един колектив, който да радва хората в България, започна Петров.

“Забравяме вече мача с Италия. Най-важният е следващият двубой – този с Литва. Аз казах на момчетата, че вече трябва да започнат да побеждаваме. Няма да е лесно, ние сме наясно. Надявам се, че ще бъдем подкрепени, защото този отбор има нужда и заслужава. Ние не сме играли нито един мач пред нашата публика с хора на трибуните”.

“Аз познавам много добре манталитета ни. Ние изпадаме в крайностите. Аз им казах на момчетата, че вече трябва да забравим Италия. Публиката във Флоренция ни ръкопляскаше след мача и това няма да се забрави, но вече не трябва мислим за преживяването. Аз се опитвам да гледаме напред. Градим съвсем нов отбор. Вкарваме много нови млади момчета. Трябва ни време и подкрепа”, заяви Ясен.

“Мачът със Северна Ирландия беше много ключов за нас. Като им гледахме играчите къде играят, разбрахме за какво става въпрос. Тази точка в Северна Ирландия ни даде малко тонус, за да започнем да си вярваме. За мен е много важно да изградим добър колектив, в който футболистите да покажат най-доброто от себе си. Северна Ирландия е много сериозен отбор и загубата на Литва от тях няма да ни накара да ги подценим. Ние трябва да сме максимално подготвени за това, което ще ни се случи утре. Трябва да намерим слабите места на тима на Литва”.

“Аз съм спокоен човек и се опитвам да давам увереността на нашите играчи. Имаме отлична комуникация с всички футболисти. Аз казах на Наско Илиев – с Италия започваш и ще вкараш гол. Радвам се, че познах. Сега трябва да изчистим главите на футболистите и те да излязат с желание. Да няма победа две години. Съжаляваме за това, че нямахме време да работим в началото”.

“Аз не съм на 100% доволен от играта. До гола на Киеза бяхме малко плахи. Утре е коренно различен мач. Ние трябва да бъдем ефективни и от всяка една ситуация да се възползваме. Ние трябва да излезем освободено, без да мислим какво ще се случи и да играем футбол. Това е основата на един нов отбор. Момчета, които започнаха да се опознават и изграждат връзки помежду си. Искам една победа, която ще ни върне вярата към този отбор”.

“Манчини ме покани, аз му бях подготвил един подарък. Фланелка с едни неща. На него и Бонучи. Те също ми подариха една топка. Отношението беше много добро. Мога да кажа само добри неща от начина, по който бяхме посрещнати. Но пак казвам, че искам да изтрия това в момента и утре да имаме още по-хубав спомен. Пожелавам на нашия отбор един ден да сбъдне моите мечти. Пътят не е лесен. Ще трябва да се подготвим за много трудности”, завърши Петров.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Adblock test (Why?)

<

p class=”wpematico_credit”>Powered by WPeMatico