All posts by admin

Юрист: Правителството будалка 10 години народа, сега опита и с Венецианската комисия

Юрист: Правителството будалка 10 години народа, сега опита и с Венецианската комисия“Това, което си говориха на извънредното заседание на Министерски съвет е бля-бля, за да се имитира някаква дейност пред Венецианската комисия. И трите правителства на Борисов така действат – да покажем, че нещо правим. А какво правим? Едно голямо нищо. Жал ми беше за министрите там, защото никой от тях не знаеше защо са ги викнали там“, това заяви адвокат Иван Петров в предаването “Честно казано с Люба Кулезич“ по ТВ Евроком, като поводът за гостуването му и конкретното изказване е изборът на нов независим прокурор, който да надзирава и евентуално разследва главния такъв.

Не знам как ще кръстят новия прокурор. Наблюдаващ, контролиращ. В конституцията няма такова животно – независим прокурор“, категоричен бе той.

Венецианската комисия има голямо влияние върху законодателствата на държавите. Големите държави също се съобразят с препоръките й“, вметна адвокат Петров.

“Това не е реформа. Те понеже са свикнали да будалкат народа в последните 10 години, че правят нещо, сега се опитаха със същия номер да излязат и пред Венецианската школа. Но тези хора там много добре разбират, когато някой се опитва да се бъзика с тях. Главният прокурор трябва да бъде разследван винаги, когато има някакви съмнения, че е извършил нещо незаконосъобразно. Но не по начина, по който Данаил Кирилов предлага“, каза още адвокат Иван Петров и добави, че въпросният, който ще надзирава главния прокурор, не трябва да има нищо общо с прокуратурата, а още по-малко да бъде избиран от прокурори.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Манчестър Сити смачка хърватския Динамо, а Жесус бе над всички и блесна с хеттрик

Манчестър Сити смачка хърватския Динамо, а Жесус бе над всички и блесна с хеттрик,,

Манчестър Сити постигна победа с 4:1 след обрат при визитата си на хърватския гранд Динамо (Загреб) на стадион „Максимир“ в последния мач от груповата фаза на Шампионската лига.

По този начин „гражданите“ финишираха в Група С с актив от 14 точки и са първи след шест изиграни мача. За домакините тази загуба имаше двоен удар, тъй като в другия мач Аталанта победи Шахтьор и така хърватите остават четвърти в групата.

Испанският суперталант Олмо даде аванс на хърватите още в 10-ата минута, но след хеттрик на Габриел Жесус, след голове в 34-ата, 50-ата и 54-ата минути гостите стигнаха до обрата.

За крайния успех бе точен Фодън в 84-ата минута.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

10 отбора премериха сили във футболния турнир за купа „Освобождението на Плевен”

10 отбора премериха сили във футболния турнир за купа „Освобождението на Плевен”kupa Pleven futbolТрадиционният футболен турнир за 3 и 4 клас за купа „Освобождението на Плевен” се проведе на 9 и 10 декември в Ученическата спортна школа в областния град. Отборите – участници бяха десет – СУ „Ст. Заимов”, ОУ „В. Петров”, СУ „П. Яворов”, ОУ „Л. Станев”, ОУ „Д-р П. Берон”, НУ „Отец Паисий”, СУ „Ив. Вазов”, НУ „Хр. Ботев”, НУ „П. Евтимий”, НУ „Единство”, разделени в две групи. На първо място се класира отборът на ОУ „Д-р П. Берон”, който в спор за първото място със СУ „Ив. Вазов” завърши срещата с резултат 3:2. На трето място се класираха възпитаниците на НУ „Отец Паисий”.
Бяха присъдени и индивидуални награди: за най-добър вратар – на Алекс Блажев от ОУ „Д-р П. Берон”, за голмайстор – на Георги Попов от СУ „П. Яворов”, за най-добър треньор – на Васко Вълков от НУ „Отец Паисий”, за феърплей – на Борислава Байрактарова от ОУ „Д-р П. Берон”.

Powered by WPeMatico

Стопаните доказват до 31 януари реализираните плодове и зеленчуци по схемите за обвързано подпомагане

Стопаните доказват до 31 януари реализираните плодове и зеленчуци по схемите за обвързано подпомаганеDF zemedelie logoВ периода от 2 до 31 януари 2020 г. земеделските производители, кандидатствали за Кампания 2019 по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци и за зеленчуци – оранжерийно производство, трябва да подадат декларация по образец и да предоставят документи, които доказват минимални добиви и реализация на произведената продукция, съобщават от Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).
Утвърденият образец на електронен опис на документите, доказващи реализацията на произведената продукция е достъпен за изтегляне и попълване на сайта на ДФ „Земеделие“. На същото място е публикувана и Инструкция за попълване. Файлът съдържа възможност за създаване на опис до 100 реда. В случай на необходимост земеделските стопани могат да поискат по-голям файл с възможност за създаване на повече редове от областните структури на фонда. При попълване на приложения файл не се обединяват редове, не се добавят работни страници и по никакъв начин не се променя формата на зададената таблица.
Попълненият опис по образец се подава до 31 януари 2020 г. на електронен и на хартиен носител, придружен от копия на описаните документи. Те се депозират в областните дирекции на ДФЗ по постоянен адрес на кандидата – физическо лице и адрес на управление на кандидата – юридическо лице или едноличен търговец.
Не подлежат на подпомагане кандидатите по схемите за обвързано подпомагане за плодове и зеленчуци, които не са предоставили декларация и опис по образец, утвърден от Изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ за произведената продукция през годината на кандидатстване, както и документи, които доказват нейната реализация в периода по чл. 32 на Наредба 3 от 17.02.2015 г.

Powered by WPeMatico

Кола се запали на оживен пловдивски булевард (ВИДЕО)

Кола се запали на оживен пловдивски булевард (ВИДЕО)Фолксваген Голф изгоря на оживен пловдивски булевард. Докато пламъците обхващаха колата минувачите седяха от страни и безучастно наблюдаваха. Никой не си направи труда да изгаси огъня.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico