All posts by admin

Каракачанов: В Скопие са по-достойни за СССР, отколкото за ЕС

Каракачанов: В Скопие са по-достойни за СССР, отколкото за ЕСВицепремиерът Красимир Каракачанов коментира отлагането на преговорите със Скопие за членство в ЕС. По думите му Северна Македония е по-достойна да членува в Съветския съюз, отколкото в Европейския. Защото „с инат няма как да преодолее българските изисквания”, предаде NOVA.

„Французите само потвърдиха това, което аз казвам: „Рано е още, (македонците) имат време да обмислят какво да правят. Имат време да преосмислят и да разберат, че кандидатстват за Европейския съюз, а не за Съветския съюз. Защото според техните разбирания за история, политика и морал, те са по-достойни за Съветския съюз, а не за ЕС. Говоря за Македония”, заяви Каракачанов.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Двустранният стокообмен с Бавария надвишава 1 млрд. евро

Двустранният стокообмен с Бавария надвишава 1 млрд. евроНа годишна база двустранният стокообмен с Бавария вече надвишава един милиард евро, като за 2018 г. достигна рекордни стойности от 1.3 млрд.евро. Над 930 баварски фирми развиват производствена и търговска дейност в България. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на церемония по връчване на Наградата на Баварското представителство в България. На събитието присъстваха още д-р Митко Василев, главен управител на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и представител на Бавария в България и Урзула Хайнцел, заместник-директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварското държавно министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката ще запишем нов рекорд.

Заместник – министър Борисов посочи, че сред баварски фирми които развиват дейност в страната ни са както международно опериращи технологични концерни, водещи автомобилни производители, банкови и застрахователни институции, така и много малки и средни фирми от различни сектори на икономиката. „В редица области българо-баварското сътрудничество бележи постижения и открива нови възможности за взаимодействие, а Германия е наш основен стратегически партньор “, допълни той.

По думите му приоритетни отрасли които предоставят възможност за успешно коопериране с Бавария и реализиране на инвестиционни проекти са аутомотив сектора, информационните технологии, електрониката и електротехниката. „Потенциал за развитие има също и в области като строителство, машиностроене, химическа и хранително-вкусова промишленост, транспорт и логистика, опазване на околната среда и здравеопазване“, изтъкна икономическият заместник-министър.

Борисов подчерта, че страната ни се е превърнала в надежден икономически партньор, лидер в региона по финансова стабилност, макроикономическо развитие и състояние на кредитния рейтинг.

Той връчи награда в категория „Българско предприятие с икономически контакти в Бавария“ на водещ производител и дистрибутор на био продукти. Фокусът на фирмата са иновативните чисти хранителни продукти с добавени ползи за здравето.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

И Атанас Фурнаджиев подаде оставка

И Атанас Фурнаджиев подаде оставка,,

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев също подаде оставка. Тя идва дни след решението на президента на централата Борислав Михайлов да подаде своята такава.

„Направих своя сериозен анализ на създалата се кризисна ситуация и считам, че единствено Конгрес може да се справи с преодоляването ѝ. Затова решавам да подам оставка като Вицепрезидент на БФС и призовавам колегите да ме последват. Вярвам, че ще подкрепят свикването на конгрес през месец февруари 2020 г“, написа Фурнаджиев пред медиите. 

 

За утре (петък) е насрочено заседание на Изпълкома. На него трябва да се вземе решение за насрочването на Конгрес на централата.

Първи вицепрезидент на БФС е Йордан Лечков, а вицепрезидент още е и Михаил Касабов.
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Нова двойка се заформя във „Фермата“

Нова двойка се заформя във „Фермата“

Първата седмица след обединението на бедните и богатите в риалитито „Фермата: Нов свят“ минава под знака на Купидон – след българката с никарагуанска кръв Паулина Ванегас и автомонтьора Краси Джунов още една двойка е на път да се събере пред камерите, видя HotArena.

Бизнесменът Митко Калайджиев и домакинята-сомнамбул Красимира Цочева все по-често демонстрират симпатиите си един към друг, като флиртът им е скрит зад саркастични реплики и откровено недодялани комплименти.

Съотборниците им съзряха прехвърчащите искри между тях, докато разпускаха на хамаците на двора и Митко помоли Красимира да си оправи прическата. „Вържи си косата веднага, моля те! Така приличаш на ритана зелка! Развали ми гледката“, измърмори синът на общински съветник от Благоевград. „Гледай в другата посока“, отряза го Красимира. „Има тук някакви симпатии, уж дълбоко скрити, но всъщност доста явно“, отбеляза през смях софтуерният милионер Митко Караиванов.

Цочева, която влезе в шоуто със заявка за победа и признанието, че общува по-добре със щангите, отколкото с жени, продължи флирта си с Митко и в спалното помещение. Калайджиев е прочут с лежерния си начин на работа и глада за дрямка по всяко време. „Как искам да се гушна с някой и да си спинкам цял ден! Само трябва да си намеря някой, който обича да се гушка“, недувсмислено намекна той на излегнлата се в съседство Красимира. „На мен не ми се работи днес. Искам да лежа цял ден“, отвърна тя, а той веднага изстреля: „И да се гушкаш, нали?“. Красимира, която в реалния живот е майка на 4-годишен син и е издържана изцяло от мъжа си, му се присмя: „Не, само да лежа. Много ме мързи.“

Калайджиев взе козметичното й огледало, за да изучава лицето си и призна, че е самовлюбен. „Имаш големи мустаци и много малки устни“, презрително отбеляза обекта на желанието му. „Ако ме целунеш, ще видиш, че не са малки“, подкачи я обаче той. Цочева, която се представи като истинска Лара Крофт  на един от двубоите и показа колко проклета може да бъде като почерпи сиромасите с леща и джанки след победата си, го игнорира. „Изобщо не си мой тип, не знам какво си харесах в теб. Пулсира от вътре едно ядро и ако останем насаме ще изригне.“, продължи с романтичните откровения Митко. „Бъркаш се. Аз не те харесвам“, дръпна се тя.

Калайджиев влезе във „Фермата“ след пресен развод и с желанието да пребори егоиста в себе си, за да бъде по-добър родител на 2-годишната си дъщеричка. Навръх рожденния си ден преди две седмици той си поплака за разбитото си семейство.

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Съобщение и приложения към него от пресцентъра на МВР

Съобщение и приложения към него от пресцентъра на МВР[pdf-embedder url=“http://chervenbryag.bg/bg2/wp-content/uploads/2019/10/Съобщение-и-приложения.pdf“ title=“Съобщение и приложения“]
Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico