Category Archives: Червенобрежки новини

След 10 години Шайбата се престраши да вдигне сватба

След 10 години Шайбата се престраши да вдигне сватба[unable to retrieve full-text content]

Актьорът Петьо Петков- Шайбата  вдига сватба с приятелката си Мария, в която живеят заедно десетина години, научи HotArena. Тази година двамата за първи път сериозно са говорили за брак и деца. Красивата девойка знае, че  и това ще и се случи, и в момента очаква пръстен от звездата на „Комиците“. “ Считат се за сгодени,  но пръстен още няма. Догодина от сега знаем, че ще има сватба. Умове на Петьо със сигурност ще са Любо Нейков и жена му Генка, защото те са най-близкото им семейство“ изклюкараха от шоуто плановете на Шайбата и бъдещата му жена, пише „България Днес“.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Кметът Цветан Костадинов взима спешни мерки за възстановяването на моста между Червен бряг и Горник

Кметът Цветан Костадинов взима спешни мерки за възстановяването на моста между Червен бряг и ГорникКметът на Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов е намерил решение за спешното възстановяване на авариралия мост между град Червен бряг и село Горник. Той е потърсил съдействие от министрите Красимир Каракачанов и Петя Аврамова, чиито ведомства разполагат с конструкция, която може да реши проблема, информират от Пресцентъра на Община Червен бряг.

Става въпрос за инвентарната военна мостова конструкция САРМ.

През 1997 г. на МРРБ – за нуждите на ГУСВ, военното министерство е предало четири мостови комплекта САРМ за използване при аварийно-възстановителни дейности. Част от тях обаче не са влезли в употреба.

„В тази връзка се обръщаме към вас с молба Министерството на отбраната да съгласува, а МРРБ да разпореди на „ГУСВ“ ЕАД да предостави на Община Червен бряг останалите елементи тип САРМ за използване при възстановяване на моста „Червен бряг – село Горник“, се казва в писмото, което кметът Цветан Костадинов е изпратил до министрите Каракачанов и Аврамова.

С темата се ангажира и народният представил Пламен Тачев, който лично запозна вицепремиера Каракачанов с детайлите около ремонта на моста.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Община Червен бряг пое инициатива за почистване на гробищните паркове

Община Червен бряг пое инициатива за почистване на гробищните паркове

Община Червен бряг пое инициатива за почистване на гробищните паркове на територията на град Червен бряг. Вече почти седмица продължава почистването на Новия гробищен парк, след това ще продължи и почистването на Стария, съобщават от местната управа.


Кметът Цветан Костадинов коментира, че състоянието на гробищните паркове не е задоволително. Терените са покрити с висока тревна растителност, храсти и не навсякъде има достъп до гробните места. Намеренията му са в рамките на бюджета гробищните паркове да се почистят и приведат в ред.
Кметът призова хората периодично да почистват гробните места на близките си, както и да изхвърлят отпадъците от почистването на местата, на които има поставени контейнери.

Снимки и информация: Община Червен бряг, Пресцентър

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

22 632 474 лв. е проектобюджетът на Община Червен бряг за 2020 година

22 632 474 лв. е проектобюджетът на Община Червен бряг за 2020 година

Кметът Цветан Костадинов и зам.-кметът Иван Новкиришки

Общият размер на бюджета на Община Червен бряг за 2020 година е 22 632 474 лв. В тази сума предвидените приходи за държавни дейности са 14 597 077 лв., а планираните местни приходи – 7 615 538 лв. Проектът за бюджет на Общината ще бъде разгледан в комисиите, а след това ще се внесе за одобрение и гласуване в Общинския съвет.

Авторите на проектобюджета подчертават, че при изготвянето му са отчетени характерните икономически тенденции за региона. Съобразен е с принципите, които общинската управа има намерение да включи в програмата си за мандат 2019-2023 година, целяща изпълнението на 3 приоритета:

–     Създаване на благоприятни условия за развитие на местната икономика и повишаване стандарта на живот на жителите на общината.

–     Създаване на модерна, развиваща се и привлекателна община.

–     Търсене на външно финансиране за подобряване на инфраструктурата на населените места в общината.

Бюджетът е съобразен и с тежкото финансово наследство, оставено от предишното ръководство на Общината, заяви новият кмет д-р Цветан Костадинов по време на общественото обсъждане на 20 януари.

При встъпването си в длъжност кметът Костадинов заварва2 070 000 леванеразплатенизадължения.Оттяхоколо 600 000 левасазановоизградениязакритпазар в центъранаграда.Около 550 000 леваседължатнафирмата, коятосегрижизачистотата, и наРегионалнотодепозаотпадъци – градЛуковит.

В последната година от управлението на Вълов – от юни до ноември 2019 г., не са плащани осигуровки на работещите по служебно и трудово правоотношение в администрацията и дейностите към нея. Има просрочени сметки за ток и телефон. Поемани са ангажименти за разходи без тяхното обезпечение, на лице са санкции по европейски проекти, сключвани са разточителни граждански договори. Отклонявани са средства за делегирани от държавата дейности (предвидени за образование и социални дейности) и с тях са  извършвани разходи, които не са били предвиждани.

Снимка и информация: Пресцентър – Община Червен бряг

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Съдебни заседатели положиха клетва в Районен съд – Червен бряг

Съдебни заседатели положиха клетва в Районен съд – Червен бряг

10 съдебни заседатели положиха клетва в Районен съд – Червен бряг на  14 януари. За това информират от правораздавателната институция.

Клетвата  бе прочетена от Адм.ръководител на Районен съд град Червен бряг- съдия Виолета Николова и произнесена  от всички избрани съдебни заседатели. Последните се заклеха в името на народа да прилагат точно Конституцията  и законите на Република България, да изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи, да допринасят за издигане на имиджа на съдебната власт, да пазят тайната на съвещанието, като винаги помнят, че за всичко отговорят пред закона.

След полагане на клетвата и подписване на клетвените листове съдия Николова проведе начално обучение на съдебните заседатели, като им разясни основните аспекти в устройството и работата на органите на съдебната власт, статута и  етичните измерения в дейността на съдебния заседател.

В обучението се включи и главният счетоводител на съда Росица Иванова, която им разясни начина за определяне  и размера на възнаграждението им, плащането и декларирането на доходите от съдебните заседатели, а съдия Николова обясни основните понятия в материално наказателното право и наказателния процес, за да могат пълноценно да участват в провеждането и решаването на съдебните дела.

След края на проведеното обучение на всички съдебни заседатели  бяха връчени помощни материали вкл. Вътрешни правила за определяне и изплащане на възнагражденията на съдебните заседатели в РС-Червен бряг, Вътрешни правила за определяне и изплащане на разходите за командироване на вещите лица, съдебните заседатели и свидетели в РС-Червен бряг, Наредба 7/28.09.2017 г. за съдебните заседател, презентация за начално обучение на съдебни заседатели и други, които  да ги подпомогнат в дейността им.

Съвместно съдиите и  новоизбраните и заклели се съдебни заседатели  ще  изпълнят основаната задача на съдебната властта, а именно защита на правата и законните интереси на гражданите, юридически лица и държавата.

Установяването на института на съдебните заседатели в българското наказателно съдопроизводство е завоевание на правовата държава и представлява гаранция  за демократичността на наказателния процес.

Съдебните заседатели са представители на обществеността, за които законът не изисква юридическо образование. С участието си в състав на съда по определени  наказателни дела, съдебните заседатели със своите знания и житейски опит допринасят за качеството на постановените съдебни актове и за справедливостта на процеса. Участието на непредубедени лица, които не са юристи, а педагози, икономисти, инженери и други в наказателния процес поддържа жива връзката между съдебното производство и реалния обществен живот. Именно чрез съдебните заседатели народът упражнява своите права на суверен  по отношение на съдебната власт.

Съдебният заседател е равностоен член на състава, който има равен глас със съдията и участва в процеса при взимане на решение и постановяване на присъда.

Обективността, отговорността и независимостта са сред основните качества, които трябва да притежава съдебния заседател, за да може по-мъдър и честен начин да отразява гражданската си позиция. 

Снимки: Районен съд – Плевен

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico