Category Archives: Червенобрежки новини

Открити и иззети са документи, придружаващи загробения боклук край Червен бряг

Открити и иззети са документи, придружаващи загробения боклук край Червен бряг

Във връзка с разследването, образувано за  участие в организирана престъпна група, по което са обвинени А.Б., П.Б., бившият зам. министър на околната среда и водите К. Ж. и други длъжностни лица, продължават да се извършват следствени действия, а именно оглед на местопроизшествие в гр.Червен Бряг, местност „Лъката“, в имот ,където бе открито нерегламентирано съхранение на отпадъци, за които в хода на разследването е установено, че са опасни. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Отпадъците са били предадени за съхранение от дружество от група „Монбат“ на търговско дружество, което не притежава нужните инсталации и са били заровени в местността „Лъката“ . Количеството, което е открито, надхвърля това, което беше обявено до момента. Очаква се общото количество опасен отпадък, който не подлежи на последващо рециклиране, да надхвърли 180 тона. В хода на действията по разследването са намерени и иззети придружаващи загробения товар документи с надпис Монбат-Сърбия. Междувременно  е установено, че част от този опасен отпадък е бил заровен и в стопанство  в с. Рупци , общ. Червен бряг, като количеството, установено там, е около 100 тона.

Предстои извършване на допълнителни огледи на площадки, на които незаконосъобразно са съхранявани опасни отпадъци, имащи отношение към воденото досъдебно производство в с. Рупци, общ. Червен бряг, гр. Плевен и Кремиковци.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Футболна фенка заголи зърно на Слънчака (Горещо фото)

Футболна фенка заголи зърно на Слънчака (Горещо фото)[unable to retrieve full-text content]

Популярната футболна фенка на ЦСКА Петя Димитрова взриви Слънчев бряг тези дни. Сексапилната мацка почива на Черноморието заедно със своя приятелка.Петя се появи на плажа със светлозеленикав бански. На палав кадър едното зърно на привърженичката напира да изскочи. Това веднага бе забелязано от нейните последователи във фейсбук, които изригнаха възторжено. Петя е получавала не едно и две неприлични предложения и от играчи на „червените“, но тя твърди, че категорично реже мераклиите от отбора, пише „България Днес“

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Пламен Тачев и кметът Цветан Костадинов стартираха мащабен проект за ремонт на 15 400 м улична мрежа в община Червен бряг

Пламен Тачев и кметът Цветан Костадинов стартираха мащабен проект за ремонт на 15 400 м улична мрежа в община Червен бряг

Пламен Тачев, заедно с кметовете наЧервен бряг и Койнаре, направи първа копка на поредния мащабен

проект за ремонт и рехабилитация на улици в община Червен бряг.

Церемонията по полагане на Първа копка се състоя вчера на Околовръстния път в гр.Койнаре в присъствието на общински съветници, кметове на селища от Червенобрежко и граждани.

Така стартира проектът за ремонт и рехабилитация на повече от 15 400 м. улична мрежна в общината. Списъкът на улиците, включени за ремонт, е дълъг. Той е съгласуван с кметовете на населени места и в него влизат над 28 участъка от пътната инфраструктура наЧервен бряг и селищата от общината.

Средствата, в размерна 1 600 000 лв., са осигурени от Държавния бюджет, с изключителното съдействие на народния представител инж. Пламен Тачев.

Управителят на фирмата – изпълнител „Виагруп” ЕООД гарантира, че ще извършат необходимите дейности по ремонта за по-малко от 90 дни.

Доброто начинание благослови с водосвет енорийският свещеник отец Николай.

Изказванията на Тачев и Костадинов на церемонията по първа копка вижте във видеото: https://www.facebook.com/PlamenTachevPetrov/videos/703119820420913/

Снимка и информация: Община Червен бряг, Пресцентър

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Койнаре отново бе лекоатлетическата столица на България

Койнаре отново бе лекоатлетическата столица на България

Койнаре отново бе лекоатлетическата столица на България. На 2 юли там се проведе първото официално състезание от спортния календар на Българска федерация по лека атлетика, след извънредното положение – Мемориалните лекоатлетически пробези в памет на Димитър Върбанов – Митето.

28-то издание на Пробезите се проведе под егидата на кмета на Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов.

Сред гостите на откриването бяха: патронът на турнира – д-р Цветан Костадинов, председателят на ОбС в Червен бряг – Петьо Костов, зам.-кметът Иван Новкиришки, секретарят на Общината – Антоанета Костадинова и общински съветници. Събитието уважи лично и Антон Бонов – координатор в БФЛА.

Организаторите от КЛА „Спартак “ (Койнаре), Българска федерация по лека атлетика, местното кметство и Община – Червен бряг и тази година се бяха постарали турнирът да протече на високо ниво, въпреки изключително горещото време.

Стартът на състезанието бе даден от кмета на Община Червен бряг – д-р Цветан Костадинов и кмета на гр. Койнаре – арх. Денислав Динов.

В надпреварата се включиха над 200 лекоатлети във всички възрастови групи, представители на 33 клуба от цялата страна.

Най-силният резултат постигна Милица Мирчева (СК Атлети – Мездра). 26-годишната атлетка спечели бягането на 1500 м на сгуриената писта с 4:34.6 мин.

Стоян Владков (Дунав – Русе) заслужи победата на 3000 м при мъжете с време от 8:42.6 мин.

Титлите за клуба – домакин от гр.Койнаре донесоха Емил Веселов, класирал се на 4-то място на 1 500 м при юноши младша възраст и две 6-и места – при момичетата до 14 год. на 800 м за Виктория Крумова и девойки младша възраст на същото разстояние – Анахид Руменова.

Медали и парични премии бяха връчени на всички победители, класирали се на призовите 3 места. С грамоти бяха удостоени и всички атлети, наредили се в първата шестица във всяка възрастова група.

Община Червен бряг осигури наградния фонд за турнира в размер на 4000 лв. Местният СКЛА „Спартак” от своя страна бе осигурил предметни награди за победителите в две от възрастовите групи – момчета и момичета под 12 г. и под 14 г. Общинският съветник от гр. Койнаре – Цветомил Кръстев пък връчи лична парична премия на Емил Веселов – атлетът, представил се най-добре от състезателите на СКЛА „Спартак” – Койнаре.

Снимки и информация: Община Червен бряг, Пресцентър

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Летни занимания в ДГ ,,Зора“ – Червен бряг

Летни занимания в ДГ ,,Зора“ – Червен бряг

От месец юни в Детска градина ,,Зора“ гр.Червен бряг се възобнови проектната дейност по проект BG05M2OP001-3.005-0004 „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование” на МОН . Общо 34 деца от уязвими групи усвояват книжовен български език чрез допълнителни форми на педагогическо взаимодействие ,игри , занимания, куклен театър и разнообразни и интересни форми на работа.Заниманията се провеждат на открито и при завишени мерки за сигурност и дезинфекция.
Децата са разпределени в 9 групи, всяка от които има по един ръководител. Предвидените занимания са 80, от които до момента са взети 30.След всеки 10 занимания, всяко дете получава удостоверение, в което се проследява напредъка му по български език за съответния период. Ръководителите провеждат заниманията по предварителен график и във време,което е извън нормираните работни часове. Разработени са програми, съобразени с изискванията на Наредба № 5 за предучилищно образование. За всички деца има осигурени учебни помагала, дидактични табла, образователни игри и др.
Заниманията с децата по Български език и литература се провеждат към дейност 1 на проекта- ,,Организиране и провеждане допълнително обучение по Български език за деца от уязвими групи”.
Дейност 2-,,Организиране и провеждане на дейностите за педагогическа и социална подкрепа на деца от уязвими групи”, предвижда осигуряване на средства за изплащане таксите на деца в неравностойно положение. Таксите за м.Май вече са платени, като по този начин са облекчени семейства в неравностойно положение. Назначени са двама помощника учители, един ресурсен учител и един образователен медиатор.


Дейност 3- ,,Организиране и провеждане на обучения на педагогически и непедагогически специалисти”. Към тази дейност са сертифицирани двама учители, които ще провеждат ранно оценяване на риск от проблеми в развитието на деца на 3 годишна възраст или така наречения скрининг тест.
И въпреки епидемичната обстановка, децата се забавляват, придобиват умения и попълват знанията си по Български език и литература. Всички специалисти работят коректно и с желание, положителната нагласа е водеща, а крайния резултат със сигурност ще е във възходяща посока.
Информация: ДГ ,,Зора“,гр.Червен бряг

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico