Category Archives: Червенобрежки новини

ЦОП – Червен бряг и УСК „Лабиринт“ реализираха инициативата „Заедно по въжето“

ЦОП – Червен бряг и УСК „Лабиринт“ реализираха инициативата „Заедно по въжето“

ЦОП – Червен бряг заедно със своите доброволци и потребители, съвместно с УСК ‘’Лабиринт’’, реализираха инициативата ‘’Заедно по въжето’’. Тя е част от Национална кампания за толерантност „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел“ на СОНИК СТАРТ.


Георги Колев, ръководител на ‘’Лабиринт’’ и неговият екип бяха подготвили за децата наистина вълшебни изживявания. Спускане по въже, посещение на пещера, все спиращи дъха преживявания. Целта бе потребителите на социалната услуга да бъдат изкарани от нормалното стереотипно ежедневие и да погледнат на живота под по-различен ъгъл, ъгъл изпълнен с емоции, адреналин и положителни изживявания.
Екипът на ЦОП – Червен бряг изразява своите най-искрени благодарности на Георги Колев, както и на целия УСК ‘’Лабиринт’’, а също така на Яни Макулев и Стоян Бръшлянов – спелеолози, дошли специално за инициативата от София!

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Бобан Здравкович, „Канарите“, детско шоу и възстановка за панаира в Червен бряг (пълна програма)

Бобан Здравкович, „Канарите“, детско шоу и възстановка за панаира в Червен бряг (пълна програма)

Това лято колите на Google отново ще обиколят улиците и пътищата на България, за да отразят в Google Maps променящата се инфраструктура и пейзаж, се казва в прессъобщение на компанията. При това заснемане и обновление ще се включат и кадри, заснети от пешеход …Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Пуснаха електронен регистър за операторите на биологични продукти

Пуснаха електронен регистър за операторите на биологични продуктиСъздаден е електронен регистър за операторите и подизпълнителите, които произвеждат, преработват, търгуват, съхраняват или внасят биологични продукти, съобщава Министерство на земеделието, храните и горите – МЗХГ.

Целта е осигуряване на цялостен мониторинг на биологичното производство в страната, съгласно изискванията на регламентите на Европейския съюз.

От утре (19 август), контролиращите лица са длъжни да започнат да въвеждат в него информация за идентификация на площи, животни, пчелини и аквакултурни единици. Ще се вписват и издадени дерогации, сключени договори за сертифициране и контрол, сертификати, както и други данни свързани с биологичното производство.

Съгласно Закона за прилагане на Общата организация на пазарите на земеделски продукти от Европейския съюз всеки оператор и/или подизпълнител, трябва да потвърждава информацията, която е въведена в регистъра. Това трябва да бъде извършено в срок до 10 календарни дни от трансферирането на данните за оператора от контролиращото лице.

За изпълнение на посочените задължения е необходим квалифициран електронен подпис (КЕП) или персонален идентификационен код (ПИК), издаден от Националната агенция по приходите. ПИК може да се издаде във всеки офис на НАП.

Новия регистър можете да намерите тук: Регистъра на биологичното земеделие.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Защо Доби Чешмеджиева разлюби Италия?

Защо Доби Чешмеджиева разлюби Италия?[unable to retrieve full-text content]

Мина времето, когато Добрина Чешмеджиева ходеше в любимата си Италия по няколко пъти в годината. БНТ журналистката драстично разреди посещенията си на Апенините, като за 2019-а ще има там само една визита.„Бях през пролетта за няколко дни и стига толкова. Чак догодина евентуално ще отида пак. Преди карах ваканциите си в Южна Европа, но сега си курортувам в родината. В средата на август заминавам за Варна, където ще остана до септември”, сподели пред „Уикенд” Доби. И допълни, че по време на летния си отпуск в морската ни столица ще е заобиколена от добри приятели.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

С богата и разнообразна програма община Червен бряг се включва в Европейските дни наследството

С богата и разнообразна програма община Червен бряг се включва в Европейските дни наследството

Разнообразни прояви са включени в програмата, с която община Червен бряг се включва в отбелязването на Европейските дни на наследството през 2019 г. В националния календар, като част от събитията, присъстват концертните изяви в рамките на традиционния есенен панаир, а в него е и възстановка „Легенда за Червен бряг“, организирана от НД „Традиция“- РК Червен бряг. На 14 септември е Празникът на реселешкия воден лук, който ще събере в Реселец за 11-а година производители и любители на популярния зеленчук, а на 22 септември в Рупци ще се проведе празник под наслов „Всичко, що е българско“. Празникът предоставя възможност за изява на всичко, което носи корените си от българския фолклор: народни обичаи, народни предания, митове, легенди, народни песни, народни танци, занаяти. Част от програмата е и третото издание на Фестивала „Радомирци пее и танцува“ на 28 септември, както и издаването на бр. 17 и 18 на „Вестник 21” – регионален вестник, издаван от НЧ “Светлина 1999”, гр. Червен бряг.

Европейските дни на наследството през 2019 г. ще бъдат отбелязани с над 300 събития на територията на цялата страна през месец септември. Над 500 000 души се очаква да се включат в инициативите, според получената до момента информация от общинските администрации.

Различни прояви са организирани от общини във всички области на България – фестивали, празници на градовете, обществени дискусии, кръгли маси, концерти, изложби, поетични конкурси, театрални постановки на открито, образователни игри за деца и др. Десетки музеи, културни и природни обекти ще осигурят свободен вход за посетителите си в определени дни на идния месец.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico