Daily Archives: август 1, 2018

Санират болницата в Червен бряг и подменят отоплителната й инсталация

Санират болницата в Червен бряг и подменят отоплителната й инсталация

В ход са дейностите по проекта за саниране на двата корпуса на болницата в Червен бряг и пълната подмяна на отоплителната инсталация на лечебното заведение. Това съобщи на пресконференция кметът на Общината инж. Данаил Вълов. Той отбеляза, че т.нар. ЕСКО договор е сключен с Агенцията за устойчиво енергийно развитие.

Инж. Вълов посочи, че червенобрежката болница е в стабилно финансово състояние и няма проблеми пред дейността. „Проверките на РЗИ – Плевен там бяха предизвикани заради сигнали на заинтересовани граждани и политически лица, като нарушения не бяха установени, а временното спиране на дейността на болницата бе породено от липсата на вода в Червен бряг. От тогава досега няма проблеми и лечебното заведение функционира нормално“, заяви кметът. Той припомни, че в момента МБАЛ – Червен бряг се ръководи от прокурист, назначен с решение на Общинския съвет, като предстои провеждането на конкурс за управител.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Пет са концесионните договори със страна Община Плевен, единият е пред прекратяване

Пет са концесионните договори със страна Община Плевен, единият е пред прекратяванеMartin Mitev copyПлан за действие на общинските концесии на територията на общината за периода 2018 – 2022 г. прие Общинският съвет на Плевен. Планът е отворен документ и може да бъде допълван и изменян във времето, информира във връзка с решението председателят на местния парламент Мартин Митев.
„Министерски съвет одобри Националната стратегия за развитие на концесиите в страната за посочения период през май тази година. Съгласно разпоредбите на Закона за концесиите, Общинският съвет приема план за действие на общинските концесии на територията на общината. В Закона е записано, че правомощията на концедент за общинските концесии се изпълняват от кмета на дадената община, но с оглед осигуряване на административен контрол и защита на обществения интерес е предвидено съответният общински съвет да одобрява основните актове, свързани с възлагането и изпълнението на общинските концесии – това са откриване и прекратяване на процедура, както и изменение и прекратяване на концесионните договори. Общинският съвет е този, който одобрява и годишния отчет на кмета за изпълнението на включените в Плана за действие проекти и на концесионните договори за общинските концесии“, поясни Мартин Митев. Той информира, че към настоящия момент Община Плевен има сключени пет концесионни договора. Те са за язовир „Бохот – 2“, договорът е от 13.08.2013 г., за обекти в Градската градина и Гаровата градина в Плевен, за извършване на търговска дейност в парк „Гривица“ и за язовир в землището на Пелишат.
За язовир „Бохот – 1“ концесията е прекратена с решение на Общинския съвет от 26.10.2017г. поради системно забавяне на концесионните вноски и натрупани задължения. В последствие концесионерът е обжалвал прекратяването и е образувано дело, което не приключило с влязъл в сила акт. В процеса на съдебното производство, концесионерът е внесъл една голяма част от паричното задължение.
За язовира в землището на Пелишат, има внесено 6-месечно предизвестие от концесионера за едностранно прекратяване на концесионния договор.

Powered by WPeMatico

Плевен не е сред офисите на НАП, които от 1 август са с нови банкови сметки

Плевен не е сред офисите на НАП, които от 1 август са с нови банкови сметкиNAP Pleven10 офиса на НАП ще имат нови банкови сметки за плащане на данъци, осигуровки и други публични вземания от 1 август 2018 г., съобщават от приходната агенция. Промяната се налага заради вливането на СИБАНК в Обединена българска банка, в които институцията е поддържала сметки досега.
По новите сметки ще се нареждат плащания от граждани и юридически лица с регистрация във всички офиси на НАП в град София, включително регистрираните в „Средни данъкоплатци и осигурители“, както и офисите София-област, Габрово, Добрич, Кърджали, Монтана, Перник, Русе, Стара Загора и Ямбол.
Няма промяна в банковите сметки на останалите офиси на приходната агенция.
Ползвателите на електронната услуга за плащане на задължения към НАП, достъпна в Портала за е-услуги на НАП ще могат да продължат да плащат без такси по електронен път. Запазва се и възможността за плащане без такса на ПОС терминал във всички структури на НАП.
Всички клиенти на НАП, засегнати от промените ще получат съобщение по електронната поща, допълват от приходната агенция. Номера на сметки няма да бъдат посочвани в кореспонденцията по имейл от съображения за сигурност. Информация за новите сметки e публикувана на сайта на приходната администрация, в рубриката „Плащане“, подрубрика „Банкови сметки“ .
За допълнителна информация клиентите на НАП могат да се обърнат към колцентъра на агенцията на телефон 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg.

Powered by WPeMatico

Рени: Жалко, че Сузанита не е наследила таланта на баща си! Има хубава визия, но е лошо, че се дава такъв пример на подрастващите!

Рени: Жалко, че Сузанита не е наследила таланта на баща си! Има хубава визия, но е лошо, че се дава такъв пример на подрастващите!

Рени поднови кариерата си, която беше оставила заради бившия си мъж Борис, от когото има двама сина, и няма намерение да я спира отново. Днес тя е щастлива, че отново е на любимото си място – музикалната сцена, и се радва на нова любов, напомня HotArena.

 

В поредното си интервю, откакто пусна новата си песен „Искам бебе“, сподели, че за първи път работи с композитора Оцко и е останала много доволна. Добавя, че сега е много важно продукцията да се отличава, тъй като в момента имало много изпълнители и конкуренцията е наистина голяма.

 

Появи се спекулация, че едно от момчетата, които Рени е заснела в клипа към „Искам бебе“, е новото й гадже. Тя опроверга новината и уточни, че приятелят й не живее в България. „Бяхме на почивка в Гърция заедно. Не съм го запознавала със синовете си, защото за момента не е необходимо. Той също има деца от предишна връзка. Моите синове са доволни, че съм щастлива. Големият отдавна ме кара да си намеря приятел. Включително ме е питал дали нямам нужда от секс (смее се). С него много директно си говорим и имаме приятелски отношения. Малкият ми син пък е по-ревнив“, заяви Рени пред „Галерия“.

 

С новия й любим са се запознали в Ню Йорк – той е бил по работа там, а тя е имала участие. Засекли са се в заведението, към което е имала ангажимент да пее. „Веднага се почувства привличане помежду ни. Любов от пръв поглед. Но не живее в Ню Йорк, просто имаше работа там“, разказа Рени.

 

Певицата разказва, че е много трудно да се върнеш на сцената, особено когато си правил няколко паузи. В момента е приета добре от феновете само и единствено благодарение на старите й хитове. Без тях тя признава, че нямаше да може да се справи.

 

Рени категорично не би се върнала в „Пайнер“, тъй като там имало  много качествени певици, с които нищо не се случвало, тъй като се лансирали определени имена, които се броят на пръсти. Напуснала е фирмата, тъй като инж. Митко Димитров е спрял да й прави реклама и да й организира участия.

 

Запитана какво й е мнението за дъщерята на великия й колега Орхан Мурад – Сузанита, Рени призна, че много съжалява, че малката не е наследила таланта на баща си. „Но пък има хубава визия. Тя е доказателство, че скандалът продава. За нея няма значение, че я плюят, а че се говори за нея. Лошото е, че това е примерът, който се дава на подрастващите“.

 

Рени сподели още, че освен Есил Дюран е близка приятелка с Нелина. А пък Галена е сред малкото, които заслужават адмирации. Наскоро е била на нейно участие и доста се е изкефила: „Знае как да се държи на сцена и пее на живо!“.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Гери-Никол духа и ближе за ЧРД! Празнува с любимите си мъже (СНИМКИ)

Гери-Никол духа и ближе за ЧРД! Празнува с любимите си мъже (СНИМКИ)

Гери-Никол порасна и звучно отбеляза: „Не духай, защото днес мога да те духна аз“!, узна HotArena.

 

С тази мъдрост и снимка как палаво ближе огромна близалка, най-скандалната поп и R&B певица у нас се обърна към многобройните си фенове от профила си в инстаграм по повод 20-ия си рожден ден, писа „България Днес“.

 

Блондинката избра да отпразнува кръглата годишнина в тузарски комплекс край морето, а специалния й ден с нея споделиха двама от най-любимите й мъже.

 

И този път не става дума за гаджета. Единствените, които се похвалиха, че могат и мачкат прелестите на певицата на рождения й ден, са личният й гримьор Цецо Андреев и коафьорът на младата звезда Ивайло Колев, които са сред най-близките й приятели.

 

Колев й подари пътен знак – табела на бул. „Черни връх“ в София, на която пише: „Честит рожден ден, бамби. Много те обичам, монтирана над знака за забранено паркиране.

 

Облечена в розов, оскъден и пухкав бански и с розови цайси, изпълнителка на „Над закона“ не пропусна да покаже, разбира се, и яката си дупара, към която имаше персонални пожелания.

 

„Каква е тази торта с мече и тези розови дрешки, ти да не празнуваш 2-ри, а не 20-и рожден ден“, захапа я някой от последователите й в мрежата.

 

С честитки я поздравиха фолкпевецът Галин, плеймейтката Ася Капчикова, Преслава, Галена и др.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico