Daily Archives: август 9, 2018

В Червен бряг даряват средствата, събрани на футболна среща, за лечението на свой съгражданин

В Червен бряг даряват средствата, събрани на футболна среща, за лечението на свой съгражданин

На 8 септември на празника на Червен бряг и навръх вековния юбилей на Футболен клуб „Партизан“ от 17 часа ще се проведе футболна среща между червенобрежкия тим и отбора на „Янтра“ (Габрово). Всички средства от билети и дарения ще бъдат предоставени за лечението на Георги Гергов. Входът е 5 лева.

33-годишният Георги Гергов е диагностициран преди 6 години с тежката болест „мозъчен тумор“. След хирургическа намеса туморът бил отстранен и Георги се е възстановил напълно. Миналата 2017 година след профилактичен преглед младият мъж и семейството му отново чули страшната диагноза.

През последната година Георги преминал редица процедури на лъчетерапия и химиотерапия в България, които обаче не дали резултат. Преди месец са установили наличието на нови два тумора и разрастването на основния.

Семейството потърсило лечение в чужбина. След консултация в турска клиника в Истанбул за Георги дават надежда, но лечението е финансово непосилно за семейството. Могат да платят първата част от лечението, но за останалата ще разчитат на помощ и подкрепа.

Всеки месец ще са им нужни 5000 евро/10 000 лева за химиотерапия. Турските лекари прогнозират двугодишно лечение. Сумата, от която се нуждаят, е 120 000 евро.

Всеки, който желае, да помогне може да го направи по следния начин:

Дарителска сметка:
Банка ДСК
IBAN: BG70STSA93000025463076
STSABGSF
Георги Валентинов Гергов

PayPal:

paypal.me/GeorgiGergov85

Email: georgi.gergov85@abv.bg

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Мъж падна от 4-ти етаж на блок в Смолян и почина

Мъж падна от 4-ти етаж на блок в Смолян и починаВъзрастен мъж падна днес от 4-ти етаж на жилищен блок в Смолян и почина. Инцидентът е станал днес по обед около 13 часа в бл. № 8 в Новия център на областния град. Мъжът е възрастен.

Първоначалната информация е, че семейството не са местни хора. Били от Стара Загора, но имали апартамент в Смолян, в който обитавали през лятото.

В апартамента възрастният човек бил заедно със съпругата си. От полицията казват, че няма данни за насилствена смърт.

Случилото се или е нещастен случай, или е самоубийство, но по-късно ще се изясни ситуацията.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

„Лебедово езеро“ на Сергей Бобров с премиера на ММФ „Варненско лято“ 2018

„Лебедово езеро“ на Сергей Бобров с премиера на ММФ „Варненско лято“ 2018

На 9 август, от 21 часа в рамките на ММФ „Варненско лято“ и Опера в Летния театър 2018 ще бъде представена премиерата на балета „Лебедово езеро“ от П. И. Чайковски в хореографската редакция на Сергей Бобров, з.а. на Русия.Диригент Мартин Илиев, хореография Мариус Петипа, Лев Иванов, костюми и сценография Ася Стоименова. В главните роли публиката ще аплодира Веса Тонова, Максим Иконостасов, Павел Кирчев, Франческо Бруни и др.  С участието на оркестър и балет на Държавна опера Варна, солисти от Държавния театър за опера и балет в Красноярск и Държавна опера Варна.

Бляскавата история на най-обичания балетен спектакъл в света започва през 1895 на сцената на Мариински театър, Санкт Петербург. Новаторската хореографска редакция на Лев Иванов пресъздава не само движенията на истинските птици, но изразява и силни чувства като любов, страх, болка и тревожност, спектакълът достига нова психологическа дълбочина. На свой ред Мариус Петипа поставя валса, мазурката и останалите танци за сцената в двореца. Сергей Бобров е главен художествен ръководител на Държавния театър за опера и балет в Красноярск и на варненската балетна трупа. В своята редакция той внася нови елементи, които се базират върху хореографската редакция на Юрий Григорович и кореспондират със съвременните тенденции в класическия танц.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Туроператор завлякъл хора с хиляди долари за екскурзия в Канада

Туроператор завлякъл хора с хиляди долари за екскурзия в КанадаГрупата българи, които бяха излъгани с хиляди долари за екскурзия до Канада, все още не са получили обратно парите си. Случаят е от преди месец.

Тогава стана ясно, че екскурзиантите са заминали без платен хотел и с резервации за круиз на имената на китайци.

Министерството на туризма се самосезира и санкционира фирмата, но къде са парите на хората, пита Нова тв.

Екскурзията е трябвало да започне в края на юни и е трябвало да приключи в края на юли. Потърпевши разказват, че са платили между 15 000 и 24 000 лева.

Още при кацането си в Торонто обаче туристите разбират, че нещо не е наред. В хотела им казват, че четирите им нощувки не са платени. Следващата спирка са градовете Квебек и Отава, където двете нощувки са платени. В Монреал обаче туристите се сблъскват с нов проблем – нощувките там също не са заплатени.

„Беше доста унизителна цялата история”, разказва пред Нова телевизия един от потърпевшите. Потърпевшите са писали до Комисията за защита на потребителите, откъдето им отговорили да се обърнат към застрахователите.

„Това вече е направено от нас, но те ни отговориха, че не са отговорни за това. Казаха ни да се обърнем към този застраховател, към когото тя е имала застраховка към момента на сключване на договора”, заяви друг от потърпевшите.

„Тази фирма продължава да работи и се размина с една глоба от 1000 лева, въпреки че 2 месеца не е имала застраховка”, коментира потърпевш.

„Хората с основание се обърнаха към нас, направили сме 4-5 проверки на фирмата”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Фирмата е стартирала процедура по ликвидация, а заявява намерение за регистрация на нова фирма. Ще сигнализираме прокуратурата за тази фирма”, заяви Ангелкова.

„Поемаме ангажимента да затегнем изискванията по отношение на туроператори и турагентите, и по отношение на лимитите на застраховките”, заяви още Ангелкова.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Дарина Павлова се поправя с фотошоп

Дарина Павлова се поправя с фотошоп

Какво ли не си слагат жените по лицето? То не са гримове, фон дьо тен, масла, кремове, маски, протеини…

Дарина Павлова реши да пръска нещо ново по лицето си–лунички, видя HotArena.

Тъй като пластичните асове все още не предлагат имплантиране на лунички по изкуствен път, вдовицата на Илия Павлов прибягна до компютърна обработка. Тя сама промени снимките си, за да изглежда по-атрактивно, пише „България днес”.

Дарина не само си е сложила чаровните лунички, но си е уголемила и очите, за повече чар. И за да е пълна идилията, накрая е завършила снимката с едно дигитално цвете зад ухото, след като е изгладила кожата си.

    <p><strong><a href="https://blockads.fivefilters.org/">Let's block ads!</a></strong> <a href="https://blockads.fivefilters.org/acceptable.html">(Why?)</a></p><p class="wpematico_credit"><small>Powered by <a href="http://www.wpematico.com" target="_blank">WPeMatico</a></small>