Daily Archives: септември 1, 2018

Иванчева съди 4 вестника за клевети

Иванчева съди 4 вестника за клеветиДесислава Иванчева и Биляна Петрова ще съдят вестнците „Уикенд“, „Телеграф“, „Труд“ и „Галерия“ за серия от публикации с клевети. Информацията беше споделена от бившия пиар на район „Младост“ – Петър Кърджилов.

Кърджилов, Иванчева и Петрова твърдят, че „най-бруталните клевети и лъжи“ са в серия публикации на вестник „Уикенд“. В новия брой на изданието (1-7 септември) авторът Янаки Петров твърди, позовавайки се на анонимни източници „ангажирани с разследването“, че преди месец Биляна Петрова е опитала да прехвърли цялата вина за искането на подкуп върху Иванчева и да се договори с прокуратурата да стане свидетел, вместо обвиняема.

В публикация на броя на „Уикенд“ от 11-17 август авторката Мая Стефанова, отново позовавайки се на анонимни източници от разследващите твърди, че Десислава Иванчева е направила два опита за самоубийство в ареста, както и че е нападала надзиратели. Това била причината тя да бъде окована с вериги на ръцете и краката – за да не се отскубне и хвърли под някоя кола. В същата публикация се твърди, че Иванчева била шофирала в нетрезво състояние, изпадала в истерии срещу служителите си и куп други отвратителни, долнопробни лъжи. Публикации на Уикенд от месец април и май съдържат клевети за „други случаи“ на „рекет“ на бизнесмени от г-жа Иванчева.

Според Кърджилов, публикации, изпълнени с клевети по адрес на Иванчева и Петрова, от деня на техния арест до днес, тиражират също във вестниците „Телеграф“, „Труд“ и „Галерия“ и други. Трима адвокати, спечелили дела за клевети в пеевските вестници, вече са запознати с публикациите и имат готовност да бъдат наети, гласи още съобщението на пиара, разпространено до медиите.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Цвети Стоянова полетя с парашут: Скачам, защото мога, защото искам, защото трябва! (Снимки)

Цвети Стоянова полетя с парашут: Скачам, защото мога, защото искам, защото трябва! (Снимки)

Бившата гимнастичка от ансамбъла Цветелина Стоянова изуми всички с решението си да скочи с парашут, видя HotArena.

Две години след инцидента, при който тя падна от шестия етаж на жилищен блок в София и беше на косъм от смъртта, тя реши да се изправи лице в лице със страха си от високото.

Тя публикува в инстаграм няколко кадъра от полета и написа: „Скачам, защото мога, защото искам, защото трябва!  Защото продължавам смело напред – към мечтите, към щастието, към страховете. Към живота. Към тръпката. Към себе си“, цитира „Телеграф“.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Борисов: България и Турция са пример как се пази граница на ЕС

Борисов: България и Турция са пример как се пази граница на ЕСМинистър-председателят Бойко Борисов е категоричен, че България и Турция „на практика показват как се пази границата на ЕС“. Цитиран от Радио „Фокус“-Варна, премиерът сподели това на 11-ия летен университет на младежкия ГЕРБ под мотото „Само истината, НЕ на фалшивите новини“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“.

„Натискът особено през летните месеци е голям. Огромни усилия струва това на държавата, на мен самия. Виждате как цели държави с мощна икономика се тресат, предизвикат се катаклизми, каквито никога не сме очаквали. Затова България може да бъде модел. Веднъж със запазването правата на човека, което винаги сме извеждали в култ. Втори път с изнесени центрове извън ЕС чрез споразумение, каквото след срещата във Варна между Доналд Туск, Жан-Клод Юнкер и президента Ердоган, със санкцията на Европейския Съвет, показа, че едно изключително работещо споразумение. Само днес имаме над 150 мигранти, които от Гърция и Турция са задържани от нашите славни граничари и военни“, коментира още Борисов и добави, че съответно не са допуснати да влязат на територията на страната.

„При координираните ни действия с Турция, с Гърция имаме и споразумение, са върнати там. Единствената страна в ЕС. Сиреч, може“, заяви още премиерът.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ники Кънчев се цамбурка в пропаст, от страх му треперят коленете

Ники Кънчев се цамбурка в пропаст, от страх му треперят коленете

„Хора, жив съм! Малко ми е наакана стойката, но това са 5 метра височина! Нека скокът ми започне сега! Чао, лято!!!!“, написа Ники Кънчев под клипче, на което се вижда как се мята от скала.

Водещият известно време се чуди дали изобщо да рискува, прикляквайки няколко пъти, но в крайна сметка скача, пише „България днес“.  

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Глупавото решение на ЕК за лятното часово време

Глупавото решение на ЕК за лятното часово времеИскането на ЕК да се остави само лятното часово време е много глупаво. Идея, породена от масово гласуване на хора, които са хал хабер по тая тема. Това коментира в профила си във „Фейсбук“ Петър Ганев.

  1. Няма лятно и зимно време – има нормално и лятна корекция (виж графиката). Опцията да се запази само „лятното“ показва неразбиране на това;

  2. Лятната корекцията има ясна цел – тя е антициклична сутринта (тоест лятото и зимата да няма голяма амплитуда в съмването) и проциклична вечерта (тоест лятото да се стъпва по-късно, защото денят е дълъг);

  3. В България (графиката е за София) това работи много добре, защото гарантира, че независимо от сезона сутринта в 8 ще е светло – удобно за работа, ученици и т.н. Вече вечерта (време за кеф по старософийски), каквото такова – ако може по-късно да се стъмва е добре;

  4. Предложената промяна – да сме само на корекция („лятното време“), означава, че зимата в рамките на два месеца (декември и януари) ще се съмва след 8.30 – първият час в училище ще е по тъмно; работата за много хора също ще започва по тъмно.

  5. Добраната новина е, че БДЖ няма да изчаква по 1 часа на гарите и ще си поддържа доброто темпо.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico