Daily Archives: септември 2, 2018

Мария Габриел: Очакваме Кодексът за дезинформацията онлайн

Мария Габриел: Очакваме Кодексът за дезинформацията онлайнПрез септември очаквам Кодексът за дезинформацията онлайн да бъде готов, каза днес (2 септември) във Варна еврокомисарят за цифровата икономика и цифровото общество Мария Габриел, която участва в 11-ия летен университет на младежката структура на ГЕРБ, който се провежда край Варна.

Тя уточни, че първата версия, която ѝ е била представена, не е отговаряла на очакванията ѝ. „Очакваме много конкретни мерки за прозрачност, за борбата с фалшивите акаунти, за алгоритмите и начина, по който те оказват влияние върху нашия информиран избор“, обясни еврокомисарят.

„През септември трябва да ми бъде представен окончателният вариант, а до октомври давам срок, шанс, да се покаже, че можем да имаме резултат“, каза Габриел и допълни, че ако това не се случи, си запазва правото през декември да излезе с анализ и да предложи следващи мерки, включително и такава от регулаторен характер.

Еврокомисарят обясни, че за няколко месеца са успели да вкарат в политическия дневен ред на Европа фалшивите новини и дезинформацията онлайн. Истината е, че фалшивите новини засягат всеки един от нас, засягат и демокрацията, като нейни устои и принципи, и най-негативното последствие е, че те рушат доверието, коментира тя.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Ани Салич чукна 50, сложи лещи

Ани Салич чукна 50, сложи лещи

Въпреки че изглежда фантастично за дама, която скоро ще празнува 50-ия си рожден ден, годините все пак се отразяват на телевизионната фурия Ани Салич. Звездата на Нова телевизия споделила пред близки, че зрението ѝ отслабвало застрашително в последно време е вече едва чете от аутокюто. За да прикрие, че недовижда, водещата от година периодично слага и маха различни модели очила, които очевидно не вършеха работа, пише „Уикенд“. 

Ани дълго време се съпротивлявала да сложи диоптри, но напоследък главата започнала да я боли жестоко и да мъчи безсъние. След преглед лекарите категорично установили, че причината за неудобствата е прекомерното натоварване на зрението и тя сложила лещи. Водещата се шегува, че навлиза в третата възраст, но всъщност нуждата да носи очила я дразни безкрайно, споделят колеги от Нова телевизия.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Петима ухапани от кърлежи в Пловдивско

Петима ухапани от кърлежи в ПловдивскоПетима души са ухапани от кърлежи в Пловдивска област за периода от 23 до 29 август, показват данни на Регионалната здравна инспекция под тепетата.

Трима от тях са от Пловдив, а другите от областта. В сравнение с предходния период – от 16 до 22 август случаите на ухапани от кърлежи намаляват с един. През изминалите две седмица няма данни за заболели от марсилска треска, лаймска болест и ку-треска. Двама души са заболели от скарлатина.

Регистрирани са 51 случая на чревни инфекции, а за предходната седмица са 47. Отбелязан е спад на заболелите от варицелa. Само един човек се е разболял от вирусен хепатит за изминалия период.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Нико Тупарев изпуска парата с бира

Нико Тупарев изпуска парата с бира

Нико Тупарев е под пара преди старта на новия „ВИП Брадър”. Продуцентът на най-гледаното риалити в БГ ефира има да уточнява куп подробности по продукцията, а за да не изпуши от работа, от време на време сваля напрежението с халба студена бира.    Онзи ден маститият телевизионер бе засечен да се разхлажда с пиво в заведение край офиса му. На масата на Нико бяха съпругата му Катя и още няколко негови колеги като компанията обсъждаше предстоящото издание на воайорското предаване. Както е известно, на 10 септември в Къщата ще влязат една дузина известни личности, за да разиграят сезон на тема „Женско царство”.  Дамите ще са господарки в юбилейния 10-и „ВИП Брадър” и ще тънат в лукс, а мъжете ще са под чехъл и ще живеят в отвратилни условия.

Повечето участници в шоуто вече са избрани от Нико и екипа му и дори са заснели визитките си за премиерата. Все още текат преговори с 2-3 големи звезди, а до дни ще е ясен окончателният състав на съквартирантите, пише „Уикенд“. 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Ще проверяват такситата и през нощта

Ще проверяват такситата и през нощтаПроверки на таксиметрови автомобили ще се извършват и през нощта. Това става ясно от отговор на началника на областния отдел на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Красимир Георгиев до общински съветници в Бургас.

Преди няколко дни част от групата съветници от ГЕРБ настоя служителите на държавната агенция да засилят проверките на таксиметровите услуги в морския град. Мотивите им бяха, че през летните месеци този тип превози се увеличават многократно, заради хилядите гости на града и е важно тази услуга да бъде качествена.

Красимир Георгиев посочва в отговора си, че за периода от 1 май до 23 август тази година са проверени 240 таксиметрови автомобили на територията на Бургаска област, като са съставени 20 акта. Спрени от движение са 24 автомобили, които са извършвали нерегламентирани превози на пътници. След установени нарушения са спрени от движение два автобуса, с които са извършвани обществени превози.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico