Daily Archives: септември 4, 2018

Махат паметника на Кубадински в Лозница

Махат паметника на Кубадински в ЛозницаВъзмущението на група наши писатели, журналисти, преподаватели и други срещу издигането на бюст-паметник на Пенчо Кубадински на градския площад в Лозница, Разградско, даде резултат. Монументът ще бъде демонтиран след решение на общината. Това съобщи вчера (3 септември) писателят Захари Карабашлиев в социалната мрежа Facebook – един от интелектуалците, възпротивили се срещу почитането на члена на Политбюро на БКП.

Ето какво написа самият Карабашлиев:

Колко нелепо, че в 21 век се занимаваме с тези глупости. Но имаме добра новина около паметника на Пенчо Кубадински: Вчера, 3 септември 2018 г., Общинският съвет в Лозница е взел решение, с което отменя предишното си решение от 31 май 2017 г. за поставяне на паметник на Пенчо Кубадински в града. Дали от писмото е имало полза? Не знам. Но, ако едно гражданско действие е довело до конкретен резултат – значи има смисъл. Нужен е отпор.

Благодаря на Пламен Дойнов, който разказа за откриването на този паметник, възбуди духовете и започна инициативата с подписката. Хайде напред към по-светли теми!

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Калканджиева забрани татусите на сина си

Калканджиева забрани татусите на сина си

Бившата миска Жени Калканджиева е доста строга майка и не понася никакви щуротии и глезотии, узна HotArena.

 

 

Затова е предупредила сина си Жорко да не си позволява дори най-малкото татусче по тялото. Момчето е още малко – само на 9, но негови приятелчета отдавна били нашарили кожата с разни идиотски картинки, писа „Таблоид“.

 

 

Шестата по хубост обаче предупредила малчугана, че ако наруши забраната, ще му спре джобните за цяла година. Момчето знае, че мама има доста лют характер и изпълнява заканите си. Затова въпреки навивките на приятели и съученици, отказвал дори миниатюрна рисунчица на крака или ръката.

 

 

Момчето се оправдавало,  че просто не му харесват татусите, но истината е, че доста се плаши от гнева на мама Жени.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Покана, дневен ред – проект BG16RFOP001-2.001-0163-C01

Покана, дневен ред – проект BG16RFOP001-2.001-0163-C01

Покана и дневен ред встъпителна пресконференция


Този документ е създаден в рамките на проект № BG16RFOP001-2.001-0163-C01 „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общинска сграда „Социална служба“ на територията на гр. Червен бряг „, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма  „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Червен бряг и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПРР 2014-2020 г.
Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico