Daily Archives: септември 7, 2018

Стартира проект за обновяване и модернизиране на Социалната служба в Червен бряг

Стартира проект за обновяване и модернизиране на Социалната служба в Червен бряг

На 12.09.2018 г. от 15.00 часа в Община Червен бряг ще се проведе встъпителна пресконференция по Проект BG16RFOP001-2.001-0163-C01 „Реконструкция, модернизация и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общинска сграда „Социална служба“ на територията на гр. Червен бряг”, по процедура №BG16RFOP001-2.001 „Енергийна ефективност в периферните райони“ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Основна цел на проекта: Планираните дейности ще доведат до подобряване на енергийната ефективност на сградата, което пряко ще допринесе за намаляване на крайното потребление на енергия и косвено – за намаляване на емисиите на парникови газове в град Червен бряг – един от опорните центрове на полицентричната система, съгласно НКПР. Изпълнението на предвидените мерки по проекта ще допринесат за осигуряването на заетост и за създаването на нови работни места за местните малки и средни предприятия от строителния сектор, ще се насърчи конкурентоспособността, ще се увеличи енергийната сигурност и ще допринесе за по-добро адаптиране на градската среда към очакваните климатични промени. Мерките ще допринесат и за осигуряване на рентабилната експлоатация на обществената сграда, което ще позволи за продължение на нейното устойчиво управление и поддръжка. В тази връзка основна цел на проекта е да се подобри качеството и социалните услуга на публичната инфраструктура в гр. Червен бряг, един от опорните центрове от 4-то ниво на националната полицентрична система, чрез изпълнение на дейности за увеличаване на енергийна ефективност в общинска сграда „Социална служба“ – Червен бряг

Бенефициент на проекта: Община Червен бряг
Дата на стартиране – 14.11.2016 г.
Дата на приключване – 14.04.2019 г.
Обща стойност: 689 649,00 лева, от които:
Европейски фонд за регионално развитие – 586 201,66 лева
Национално финансиране – 103 447,34 лева

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Кола се вряза в търговски център в София, има ранени (ВИДЕО)

Кола се вряза в търговски център в София, има ранени (ВИДЕО)Лек автомобил се вряза в търговски център в София, предава Нова телевизия. Инцидентът е станал в района на бул. „Монтевидео” и бул. „Президент Линкълн”.

Четирима души са пострадали. Това съобщи пред Блиц говорителят на „Бърза помощ“ Катя Сунгарска.

„Сигналът за инцидента е подаден в 14:42, линейката е пристигнала след шест минути. Буквално след две минути са дошли и останалите две линейки“, разкрива още Катя Сунгарска.

В болницата са откарани четирима пострадали. Всички те са били пометени на улицата.

45-годишна жена е приета с контузно разкъсна рана на коляното, с нея е било 8-годишно момиченце, което от удара получава наранявания по главата и носа.

В „Пирогов“ е приета и 53-годишна пешеходка с контузия на ръката. Там е откаран и 53-годишен мъж с гръбначна травма.

Шофьорът на колата е употребил алкохол, установява направената на място проба. Той е с контузия на главата и е приет във ВМА.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Андреа се прави на Жената котка

Андреа се прави на Жената котка

Доскоро певицата го играеше малко зайче, но сега смени плочата.

Половинката на Кубрат Пулев надяна маска, досущ като половинката на Батман. Русокоската  не спира да побърква мрежата с всеки един фотос. Сексапилната блондинка впечатлява и с перфектната си форма и стегнато тяло, отбелязва „България Днес“.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Поздрав от Кмет на Община Червен бряг

Поздрав от Кмет на Община Червен брягУважаеми съграждани,

       жители и гости на Червен бряг,

     От името на Общинското ръководство и  лично от мое име, най – сърдечно Ви поздравявам,  по случай традиционния Червенобрежки панаир.

    Подобни празници са повод да отворим сърцата си за всичко позитивно и да бъдем заедно, както до сега. Заедно да празнуваме, но заедно да споделяме трудностите и успехите в бъдеще.

  На всички Вас, на гостите и приятелите на Червен бряг,  пожелавам здраве, благоденствие, лично и семейно щастие, радост и удовлетворение!

   Нека празничните дни да Ви донесат много прекрасни мигове, споделени с приятели и близки хора!

                               ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С уважение,

инж.Данаил Вълов

Кмет на Община Червен бряг
Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Свлачище, причинено от строеж, погълна автомобил в „Овча купел“

Свлачище, причинено от строеж, погълна автомобил в „Овча купел“Рано тази сутрин свлачище, причинено от спукан водопровод, погълна автомобил и част от оградата на строителен обект в столичния квартал „Овча купел“. Пропадналата земна маса е само на няколко метра от жилищен блок, висок 9 етажа, предаде Bulgaria ON AIR

Именно строителният обект изкара на протест жителите само преди дни. Вече доста време хората от „Овча купел“ алармират за презастрояването на района. Жителите на блока, който е в съседство със строителния обект споделиха, че са чули страшен тътен сутринта при свличането на земните маси.

Собственикът на автомобила, който вече е в основите на строежа, разказа, че излизайки е забелязал, че под автомобила му теренът е започнал да пропада и е искал да намери охранител или други хора от обекта, които да информира и буквално след няколко минути автомобилът, заедно с част от оградата се оказал в изкопа.

„Двете ми гуми бяха леко потънали надолу. В рамките на две три минути можеше и аз да съм вътре в колата“, разказа Цветан.

Мъжът разказа, че често е спирал до оградата, както и много други автомобили се оставят там. Отвъд този инцидент, хората от блока, който е на няколко метра от свлачището и други жители на квартала, разказаха, че вече много време търсят институциите и настояват строежът да бъде спрян, но по думите им от общината са ги уведомили, че цялата документация е изрядна и няма как това да стане, защото теренът е частен, реституиран, въпреки че преди време е бил предвиден за детска градина. „Безотговорно се раздават разрешителни за строеж в „Овча купел“ – това е истината“, каза Ели Иванова, която пък е организатор на протестите срещу застрояването на района.

Тази сутрин на мястото на инцидента дойдоха пожарникари, служители на общината, които обаче само наблюдаваха какво се случва и как тонове вода се изливат в изкопа, защото няма как да действат преди от „ВиК София“ да спрат водата, което не може да стане близо час. Хора от строителния обект пък обясниха, че течащата вода е от скъсан водопровод, който е за доставяне на вода до противопожарен кран.

Жителите на околните блокове пък споделиха, че този кран, който е поставен преди месец и половина, е бил заграден от оградата на новия строеж. Гражданите от квартал „Овча купел“ настояват за спиране на строежа и като цяло за прекратяването на презастрояването в района. Те искат още зелените площи между блоковете да останат и да не се предвиждат за строеж в устройствените планове на района.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico