Daily Archives: септември 10, 2018

Паметник на Тано Цолов откриха днес в Чомаковци

Паметник на Тано Цолов откриха днес в Чомаковци

Днес в родното му село Чомаковци бе открит паметник на видния политик Тано Цолов. Поводът е 100-годишнината от неговото рождение. Тано Цолов е роден в на 27 юни 1918 г. с. Чомаковци, Плевенско. От 1934 г. е член на РМС. Дипломира се във Висшето училище по финансови и административни науки в София (сега УНСС). Участва в Съпротивителното движение през Втората световна война, но е осъден през 1942 г. по ЗЗД на 1,5 г. затвор за комунистическа дейност. Партизанин в Червенобрежкия партизански отряд „Георги Бенковски“ (1944).
След 9 септември 1944 г. е народен представител в VI ВНС (1946 – 1949), както и в II до VI ОНС (1954 – 1976). Между 1944 и 1950 г. е първи секретар на Градския и Околийския комитет на БКП, както и председател на ОФ в Бяла Слатина. Известно време е заместник-завеждащ и завеждащ отдел в ЦК на БКП. В периода 11 юли 1957-4 април 1981 г. е член на ЦК на БКП, а между 11 декември 1959 и 5 ноември 1962 г. – секретар на ЦК на БКП.

През 1952 г. е назначен за министър на тежката промишленост в кабинета на Антон Югов. По-късно заема длъжностите председател на комитета по промишлеността и техническия прогрес (1959), председател на Държавния комитет по планиране (1968 – 1971), заместник-председател (1962 – 1971) и първи заместник-председател на Министерския съвет (1971 – 1981). През 1968 година е обявен за почетен гражданин на Стара Загора.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

210 земеделци от областта все още не са декларирали над 817 хил. лева от субсидии

210 земеделци от областта все още не са декларирали над 817 хил. лева от субсидииzemedelsko stopanstvoВ област Плевен неподалите годишна данъчна декларация земеделци са 210, като спрямо данните на ДФ „Земеделие“ има и отклонения на 707 задължени лица в сумите, посочени в подадените им декларации. Размерът на недекларирания доход на земеделци в областта е малко над 817 хил. лева.
През тази седмица приходната агенция започва информационна кампания към всички земеделски производители, допуснали неточности в данъчните си документи. Според закона те имат право да подадат коригираща декларация за доходите до 1 октомври 2018 г. Освен с писма по електронната поща, те ще бъдат уведомени и по телефона, допълват от приходната агенция. Консултация по въпроса може да се получи и на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.
Заедно с уведомленията за корекции, земеделците ще получат и специална брошура, която подробно обяснява данъчните и осигурителните им ангажименти към бюджета.

Powered by WPeMatico

Моторист е с две счупени ръце след удар с микробус

Моторист е с две счупени ръце след удар с микробусТежък сблъсък между моторист и микробус прати млад бургазлия в Спешното отделение на УМБАЛ-Бургас, съобщава Флагман.БГ.

Катастрофата е станалa днес следобед, като за момента основна версия за причината е, че товарният автомобил е отнел предимството на мотоциклета.

Въпреки че катастрофата изглежда лека, водачът на скутера – бургазлия на видима възраст между 20 и 25 г., е откаран по спешност в УМБАЛ-Бургас.

По първоначални данни двете му ръце са строшени. Ударът възниква в самото кръстовище, коментираха очевидци.

Микробусът е засякъл мотоциклетиста странично, вследствие на което той е загубил контрол и се строполил на земята.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Цвети на Криско заприлича на ретро лелка! Промени прическата и цвета на косата си и се прецака

Цвети на Криско заприлича на ретро лелка! Промени прическата и цвета на косата си и се прецака

Цветелина, гаджето на Криско, реши да промени визията си, но в резултат на това по-скоро се състари, вместо да се разкраси, видя HotArena.

 

Стюардесата е сменила черния цвят на косата си с червеникав, който също й отива, но не стои толкова добре колкото предходния. Красавицата е скъсила дължината на гривата и си е направила бретон.

 

В крайна сметка експериментът й вместо да й придаде по-свеж вид, я е издокарал досущ като лелка.

 

Стилът, който е избрала, е доста ретро и отдавна демоде.

 

На последното си стори в Инстаграм Цвети е с още по-светла коса от тази на снимките. Последователите й предполагат, че всъщност тя обезцветява черното и съвсем скоро ще я видим като блондинка.  

 

 

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Тримата министри си тръгват, Младен Маринов оглавява МВР?

Тримата министри си тръгват, Младен Маринов оглавява МВР?Тримата министри Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков по всяка вероятност ще се разделят с позициите си. Решението беше взето на Коалиционния съвет между ГЕРБ и „Обединени патриоти” днес.

„В четвъртък ще внесем трите оставки в парламента. Радостното за мен е, че всички дават добри оценки за работата на министрите“, заяви премиерът Бойко Борисов на пресконференция след заседанието, в присъствието на коалиционните партньори, на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов и на финансовия министър Владислав Горанов.

Министър-председателят обяви и кои три имена се спрягат за новите министри.

„За да не се спекулира, ще ви кажа за кандидатите, върху които сме се спрели – за министър на транспорта – Александър Манолев, за министър на вътрешните работи – Младен Маринов и за регионален министър – Петя Аврамова“, разкри Борисов.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico