Daily Archives: септември 18, 2018

Нинова иска диференцирано ДДС и нов тип бюджет

Нинова иска диференцирано ДДС и нов тип бюджетЛидерът на БСП Корнелия Нинова поиска нов тип бюджетна политика, с която да направи социална политика. Това заяви самата тя по време на пресконференция в централата на партията. Социалистката сподели и идеята на партията си за за 5% ДДС ставка на хляба.

„Искаме този разговор на прага на приемането на новия бюджет. Доста напред във времето отново обществото ще бъде изненадано с готов бюджет и ще е твърде късно за такива разговори“, заяви още Нинова, цитирана от агенция „Фокус“.

По думите ѝ диферинцираното ДДС върху стоки от първа необходимост – храни и бебешки стоки е изключително важен разговор и е начин да се помогне на млади и бедни хора, за да се преодолеят неравенствата в България. Нинова заяви, че БСП не желаят да провалят бюджета, нито да раздават популистки пари, а да мислят за нов тип бюджетна политика, през която може да се прави и социална политика.

„Ще приемем бюджета и тази година, пак ли по същия начин. Парламентът ще приеме един бюджет, догодина министър-председателят ще раздаде милиард и половина с постановление на МС. Едно прави парламента, друго изпълнителната власт“, допълни Нинова, цитирана от „Фокус“.

Тя покани министърът на финансите Владислав Горанов за разговора за диференцираната ставка на ДДС за хляб. Нинова разкритикува правителството на „Борисов“ 2, че е закрило националната служба по зърното и фуражите, която е следяла тези процеси.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Горещо! Николета показа най-милото си на Бали (СНИМКИ)

Горещо! Николета показа най-милото си на Бали (СНИМКИ)

Николета Лозанова отново развихри въображението на мъжката част от последователите си, дарявайки ги с горещи кадри на най-свидните си зони от тялото, видя HotArena.

 

Фризьорът й Венелин Кондаков, който я придружава на Бахамите, има щастието да види на живо всичко онова, което ние гледаме през мониторите си.

 

Николета залага на все по-изрязани бански, които разкриват частична гледка към най-милото й, дупето и гърдите.

 

Ни Ло вече от около седмица е на Бахамските острови и е толкова влюбена в екзотичното място, че сякаш не възнамерява да си тръгва от там. Всички критици са на мнение, че Бахамите е много по-добра дестинация отколкото къщата на „ВИП Брадър“.

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Премиерът към президента: Маринов е нашият кандидат за МВР

Премиерът към президента: Маринов е нашият кандидат за МВРЗа оставката на главния секретар логиката ми е била, че когато един човек направи изявление, че иска да си отиде, съгласуването е формално. Да не се обиди президентът, но главният секретар иска да стане министър – какви мотиви трябва да се напишат. Ако трябва ще ги напишем, но за това сметнахме, че е формално. Ние не сме предложили нов главен секретар. Нито някой е подценен, нито някой не е зачетен. Новият главен секретар ще бъде назначен само след съгласуване с президента, но Младен Маринов не мога да го задължа да остане главен секретар. Сега съм казал на ГЕРБ докато не се разпише указа, да не го вкарват, за да не предизвикаме втора буря. Винаги съм уважавал и президентската институцията, и хората в нея.

Така премиерът Бойко Борисов коментира напрежението между него и президентът Румен Радев, който не подписа указа за освобождаване на главния секретар Младен Маринов, който е предложен за нов министър на вътрешните работи. Премиерът присъства на бизнес закуска с членовете на Американската търговска камара.

Премиерът отново напомни увеличението от 10% на заплатите в бюджетния сектор, което е възможно благодарение на борбата с контрабандата. „Корупцията беше 34%, сега е 5%. Ударихме такова голямо количество контрабанда. Компромиси не се правят – също при алкохола, месата, горивата. На олигарсите не им харесва, разбунтуваха се“, коментира Борисов.

Той отново напомни увеличението от 10% на заплатите в бюджетния сектор, което е възможно благодарение на борбата с контрабандата. „Корупцията беше 34%, сега е 5%. Ударихме такова голямо количество контрабанда. Компромиси не се правят – също при алкохола, месата, горивата. На олигарсите не им харесва, разбунтуваха се“, коментира Борисов.

Борисов обясни и решението на Министерския съвет тазгодишната делегация в ООН да бъде оглавявана от него, а не от президентът, както е било досега. Премиерът искал да изнесе реч, с която да разкаже за големия успех на българското европредседателство. „Аз не съм вярвал, че ще се справим толкова добре. Без нито един инцидент и нито една издънка. Прекрасни срещи имахме и във формата 16+1“, коментира Борисов и наблегна на постижението, че Сърбия и Косово са си стиснали ръцете именно по време на нашето председателство.

Докато строиме магистралите, те отесняват. „Тракия се задъхва“. 1000 тира минават през „Капитан Андреево“ – той е най-големият пропусквателен пункт в Европа, подобен има между Щатите и Мексико, заяви още министър-председателят.

Премиерът засегна и външнополитически теми: „Убеден съм, че Тръмп и Юнкер проведоха две срещи и съзнават, че ние – ЕС не сме какви е да е партньори, ние сме задължени да бъдем партньори още от плана „Маршал“ и каквито и недоразумения да има, те се изчистват. Не трябва да има дори миг съмнение и напрежение между нас. Имаме и морално задължение да отчитаме това, което САЩ е направила за Европа по време на Световна война.“

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Бременната Мона като тюленче

Бременната Мона като тюленче

Актрисата Мона Гочева, която нашумя със сериала „Революция Z” показа бременно коремче. Чаровницата дори сподели, че се чувства като тюленче заради бебето, научи HotArena.Снахата на продуцента Радослав Гочев вече е в петия месец и фигурата й доста се променя, пише „България днес”.

Толкова е хубаво да си бременна и да си на почивка с приятели. Чувствам се като едно малко тюленче принцеса.

Всички са толкова мили и постоянно ми дават от тяхната храна”, споделя бъдещата майка.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

ИТ бизнесът и роботът Сани посрещнаха новото поколение в ТУЕС

ИТ бизнесът и роботът Сани посрещнаха новото поколение в ТУЕСВ първия ден на новата учебна година осмокласниците в Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) към Технически университет – София бяха приветствани от Ректора на ТУ – София проф. дтн инж. Георги Михов и от представители на 12 водещи ИТ компании и организации. ИТ професионалистите споделиха какво очаква бизнесът от учениците и отправиха лични пожелания какви да бъдат фокусът и мотивацията на бъдещите ИТ експерти през следващите пет години.

Със специално послание към осмокласниците в празника се включи и демонстрационният робот Сани, който миналата година за първи път посрещна нови ученици в ТУЕС.

В откриването на учебната година в ТУЕС участваха представители на Accedia, ATOS, DevriX, GTT Communications, Nemetschek Bulgaria, Смартком – България, TelebidPro, Telelink, Telerik Academy, Uber Sofia Engineering, Visteon Electronics Bulgaria и VMware. Част от тях са завършили ТУЕС и познават добре професионалния път от училищната скамейка до успешната кариера в сектора на информационните и комуникационни технологии. Представителите на компаниите оставиха в училището свои кратки писмени послания към учениците, които ще им напомнят колко са важни мотивацията и фокусът в гимназиалните години.

„В динамичната среда, в която живеем, е изключително важно новите ученици да чуят директно от професионалистите и представителите на бизнеса какви са очакванията към тях, какви знания и умения трябва да развиват по време на петте си години в училище. Вярвам, че срещата с бизнеса още в първия учебен ден ще бъде силно мотивираща както за новите, така и за настоящите ученици в ТУЕС. Изключително благодарни сме за подкрепата на всички компании и професионалисти, с които си партнираме вече толкова много години“, каза доц. д-р инж. Стела Стефанова, директор на ТУЕС.

Срещата с бизнеса в първия учебен ден е част от инициативите, посветени на 30-годишнината от създаването на ТУЕС. Честването на юбилея ще има своята кулминация на 22 ноември 2018 г., когато ТУЕС организира в София Тех Парк конференция, посветена на успешното партньорство между училище, университет и бизнес.

От години ТУЕС активно си сътрудничи с десетки компании и организации от бързоразвиващия се ИТ сектор. Професионалисти по програмиране и компютърни мрежи водят в ТУЕС часове по специализирани предмети и извънкласни занимания, вземат ученици на практика и ръководят разработката на дипломни проекти.

Тясното партньорство между бизнеса и училището е един от факторите ТУЕС да е сред най-успешните ИТ училища и да бъде най-желаното технологично училище след седми клас в София. При приема за учебната 2018/2019 г. ТУЕС се класира на четвърто място в общото класиране на най-търсените училища в столицата.

ТУЕС е част от структурата на ТУ-София от създаването си през 1988 г., като учебната му дейност се съгласува с Факултета по „Електронна техника и технологии“ в ТУ-София.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico