Daily Archives: септември 19, 2018

В Червен бряг проведоха обществено обсъждане за дълг с цел финансиране на инвестиционни проекти

В Червен бряг проведоха обществено обсъждане за дълг с цел финансиране на инвестиционни проекти

Днес в Ритуалната зала на Община Червен бряг се проведе обществено обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен дълг. Целта е финансиране на инвестиционни проекти в полза на местната общност на община Червен бряг. За това информират от Пресцентъра на Общината.

Става въпрос за:

1. Сключен договор за реконструкция и модернизация на общински пазар – Червен бряг, необходим заем до 1000000 лв. за довършване на инвестиционния проект.
2. Сключен договор за доизграждане на съществуващ строеж – жилищен блок 6, по плана на жилищен комплекс Победа в гр. Червен бряг – необходим заем за изпълнение на проекта – 250000 лв.
3. СМР за благоустрояване на жилищен комплекс Победа – приблизително 345 х.лв.
4. Инвестиционен проект за изграждане на улици – за реализиране на проекта 405 х.лв.
Размер на дълга – до 2 000 000 лв., срок до 60 месеца, максимален лихвен процент – едномесечен EURIBOR, плюс максимална надбавка до 3.07%.

Снимки: Община Червен бряг, Пресцентър

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Бебето от касапницата край Бяла Слатина е могло да бъде спасено

Бебето от касапницата край Бяла Слатина е могло да бъде спасеноБебето на младата, бременна жена, която загина в ужасяващ инцидент на пътя Бяла Слатина – с. Попица е могло да бъде спасено. Това е установила аутопсията, съобщи Блиц.

Хора, които са се притекли на помощ в първите минути след катастрофата, твърдят, че 19-годишната Моника Петрова е била със запазени жизнени функции. Според тях, обаче, линейката, която повикали, се забавила твърде много, независимо, че Спешният център се намирал само на 2 км. от мястото на инцидента.

След като Моника била закарана в болницата в Бяла Слатина, лекарите опитали да реанимират първо нея, паралелно с това било направено и цезарово сечение, за да извадят бебето – родено в осмия месец момченце. Майката починала на операционната маса, а детенцето живяло още два часа след раждането си.

Трагедията със смъртта на бременната, млада жена е ужасяваща. Само два дни по-рано на същото място загина друга бременна жена, която трябвало да роди близнаци на 25 септември.

Заедно с Моника пътувал приятелят й, с когото тя живеела на семейни начала – 19-годишният Томас Иванов. Именно той управлявал колата, която се разбила – „Фолксваген голф“. Близките на загиналите, които бяха дошли пред Съдебна медицина във Враца, за да приберат телата на Моника и Томас, твърдят, че в минутите след катастрофата е било извършено мародерство.

По думите им двамата имали в себе си по-голяма сума пари – около 400 лева. Когато получили вещите им, им предали само 50 лева. От полицията във Враца също отказвали да им разкрият повече информация около инцидента, както и да им покажат протокола с описа на вещите.

Близките недоволстват и заради липсата на всякаква яснота по случая. Те твърдят, че минути след инцидента отишли до мястото на катастрофата, но никой нищо не им казал и полицаите ги държали настрани.

Все още няма яснота как се е стигнало до ужасяващия сблъсък в дърво край пътя.

Очевидци на инцидента разказали как са забелязали колата на Томас да се движи с висока скорост, след което изхвърчала от пътя и се ударила в дървото.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Мис Силикон Виктория Петрова с нови джуки, вижте какво ближе в Турция (Снимки)

Мис Силикон Виктория Петрова с нови джуки, вижте какво ближе в Турция (Снимки)

Лятото продължава с пълна сила за Мис Силикон Виктория Петрова. Красавицата се радва на топлото време и се е отдала на плажни емоции в турския курорт Бодрум.

Силиконката не спира да радва последователите си с горещи снимки от почивката си, а не една от тях изкусителката показва как ближе сладолед.

Много от феновете й са на мнение, че на снимките любимката  им изглежда доста променена и я заподозряха, че е претърпяла пластични корекции по лицето. „Вики, имаш нови устни или си коригирала носа си“, питат феновете те, но досега не са получили отговор.

Остава загадка и с кого Вики споделя почивката си и кой я снима в горещите пози.

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

895 789 бележки от плевенска област се състезават в лотарията на НАП

895 789 бележки от плевенска област се състезават в лотарията на НАПkasovbonНад 24 милиона касови бележки са регистрирани до този момент за участие в надпреварата за 50 000 лв. – голямата награда във втория сезон на Лотарията с касови бележки на НАП. Големият победител ще стане ясен на 10 декември, на живо в ефира на bTV. Фискалните бонове, записани в играта досега, са на обща стойност 333 млн.лв., а средно от старта на Лотарията един участник регистрира по около 340 касови бележки. Най-активни са участниците от Видин – със средно регистрирани по 418 фискални бона на човек, както и в Ямбол – с по 416 бележки. От плевенска област са регистрирани 895 789 броя касови бонове, на обща стойност 12 601 284 лв., от които 38 158 броя са от ПОС терминал.
Лотарията с касови бележки набира популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта – https://www.facebook.com/kasovbon, има близо 5 200 последователи и 4760 харесвания от регистрирани потребители.
Следващата седмична награда ще бъде изтеглена в почивния 24септември в сутрешния блок на bTV, малко преди 9,00 ч. Късметлията ще получи чисто нов телевизор. Месечният победител с награда от 2 000 лв. ще бъде определен на 15 октомври, отново в ефира на bTV.
В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.

Powered by WPeMatico

Скандали клатят институциите, но не статуквото

Скандали клатят институциите, но не статуквотоСкандалите през месец август и високият градус на политическо напрежение дават отражение на основните индикатори, които изследователски център „Тренд“ по поръчка на в. „24 часа“, залага в ежемесечните си проучвания. Никоя институция не остава незасегната от общественото недоволство.

В очакванията за бъдещето на страната се отчита динамика, въпреки че оптимистите продължават да са повече (47%) от песимистите (43%).

Положителната оценка за работата на парламента ерозира в последните четири месеца с по няколко процентни пункта всеки месец, като през септември 20% от анкетираните декларират, че имат положителна оценка за работата на институцията срещу 69%, които не я одобряват. Спад има и в оценката спрямо правителството, но тук се забелязва спад само през този месец, без да отчитаме негативна тенденция за няколко месеца.

В оценката за работата на президента също се отбелязва негативна динамика, като отрицателните оценки се повишават с 5%, а положителните падат с 3%.

Въпреки негативния тренд и на индикатора за необходимост от предсрочни парламентарни избори, половината българи все още смятат, че нов вот не е необходим, а 53% са на мнение, че правителството ще изкара пълен мандат.

Независимо от негативната тенденция относно оценката на основните институции, партийните предпочитания на българите се запазват сходни с предишните месеци. Дистанцията между двете основни партии се запазва на около 3%. ДПС и Обединени патриоти остават с разлика в рамките на един процент. В сравнителен план, с предишните месеци, разликите са в рамките на статистическата грешка.

Според 55% от всички запитани, оставките на министрите на вътрешните работи, регионалното развитие и транспорта няма да внесат промяна в работата на кабинета. 15% смятат, че правителството ще се подобри след кадровите смени, а 9% остават скептични.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico