Daily Archives: септември 20, 2018

Тази нощ карайте внимателно в тунел „Витиня“ – правят профилактика на вентилационната система

Тази нощ карайте внимателно в тунел „Витиня“ – правят профилактика на вентилационната системаtunel VitinyaДнес – 20 септември, от 22 ч. до 24 ч., ще бъде ограничено движението в посока Варна в участъка от 30-ти до 35-ти км на АМ „Хемус“ поради профилактика на вентилационната система в тунел „Витиня“. Предвидените дейности ще бъдат изпълнени през нощта, когато трафикът е по-слаб. Пътуващите за Варна ще се насочват по обходен маршрут от пътна връзка „Витинска река“ при км 30+450 на АМ „Хемус“, след това ще продължават по път I-1 Ботевград – София и включването в АМ „Хемус“ ще става при пътната връзка при км 35+480.
От 0 ч. до 2 ч. на 21 септември за профилактика на вентилаторите ще бъде ограничено движението в посока София. Трафикът ще бъде насочен по същия обходен маршрут. Отклоняването на движението ще става при км 35+480 на АМ „Хемус“, след това ще се продължава по пътя Ботевград – София и при пътна връзка „Витинска река“ при км 30+450 шофьорите ще се връщат на АМ „Хемус“.
Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, стриктно спазвайки пътната сигнализация.

Powered by WPeMatico

Отец Гелеменов: Бременни жени гинат на прокълнат път

Отец Гелеменов: Бременни жени гинат на прокълнат пътСамо за няколко дни две жени, очакващи деца, загубиха живота си на отсечката между Бяла Слатина и врачанското село Попица.

„Над пътя тегне тежка прокоба, която трябва да бъде премахната. Това може да се случи, ако се съберат на едно място трима свещеници и направят просторен водосвет. С техните думи ще се изчисти проклятието, като задължително трябва да се отслужи и панихида за починалите, споменавайки имената им. И нещо важно – прокобата няма да падне с ръсенето на захар, както някои хора се опитват да го направят“, коментира отец Гелеменов, пише в. „България днес“.

Духовникът препоръча на всеки, който ще пътува по злополучното трасе, да мине преди това през църква и да запали свещ, за да се спаси от гибел.

Млада двойка загуби живота си между Бяла Слатина и Попица във вторник. 19-годишните младежи се удрят в дърво и загиват на място. Те очаквали първото си дете. В злополучния ден двамата се връщали от Попица, откъдето е момичето. Преди години именно там пламнала любовта им. Не след дълго младежът я открадва и двамата заживяват на семейни начела в съседното село Бъркачево. Във фаталния следобед съсед на бъдещите родители шофира зад тях. Щом вижда как колата им излиза от пътя, човекът веднага вика помощ. За жалост, дошлите на място лекари констатират само смъртта на двамата влюбени и тяхното неродено дете.

Само ден преди трагичния инцидент на същото място пътят взе още две жертви. Отново бременна жена, и то с близнаци, и нейното 2-годишно дете. Джигит без книжка се удари в дърво и опита да обвини починалата си приятелка за инцидента.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Йорданка Христова с нова снаха! Ивана заби апетитна брюнетка

Йорданка Христова с нова снаха! Ивана заби апетитна брюнетка

Йорданка Христова блести щастлива с чисто нова снаха, узна HotArena.

 

 

Щерката на голямата певица заби апетитно гадже – изпъната като струна брюнетка, видя с очите си репортер на „Уикенд”. Ивана Стоичкова бе забелязана в центъра на София не с лесбо приятелката си Камелия Веселинова, а с тъмнокоса мацка с искрящ поглед, като двете не криеха близостта си.

 

 

Наследницата на естрадната ни легенда от години не крие предпочитанията към собствения си пол. Преди 4 години Ивана отмъкна шавливата Камелия от поп певицата Люси Дяковска. Палавата келнерка Кеми нашумя с връзката си с певицата от „Ноу Енджълс”, но след като ѝ се насити, безскрупулно я заряза. Блондинката е всеизвестна с факта, че търси жени с добри финансови възможности, които да я издържат. 

 

 

Злите езици дори разправят, че Камелия всъщност е хетеросексуална и си пада по мъже, но ѝ е по-лесно да завърта женски глави и затова се представя за „обратна”. Малко след като напусна Люси, Камелия се хвана с Ивана и двете изкараха заедно четири лета. Кратка раздяла ги отблъсна около кончината на тъст на Данчето Христова – Григор Стоичков. Наскоро обаче щерката на естрадната звезда показала окончателен червен картон на невярната блондинка и я заменила с нова мацка, при това доста красива. 

 

 

Познати на Данчето Христова се радват, че певицата най-сетне е доволна от избора на Ивана. За близките ѝ бе ясно, че Йорданка недолюбваше палавата Камелия, защото смяташе, че използва Ивана заради известността, контактите и финансите ѝ.

 

 

Дъщеря ми е различна, но аз безкрайно много я обичам и боготворя”, заяви великата певица при участието си във „ВИП Брадър” преез 2016 г. Тогава Данчето призна, че няма проблеми с това, че отрочето ѝ си пада по жени. Въпреки това тя ненавиждала последното ѝ гадже Камелия. Сега естрадната легенда е доволна, че щерка ѝ има нов и читав човек в живота си.

 

 

Ивана е много щастлива с красивата брюнетка. С Камелия нещата не вървяха от доста време. Така Ивана най-после се реши и сложи край на агонизиращата връзка и сега се носи на крилете на любовта, дори запознала девойката с майка си”, коментираха познати на внучката на червения велможа Григор Стоичков.

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

21% ръст при интернет плащанията към ЧЕЗ през август

21% ръст при интернет плащанията към ЧЕЗ през августchez bgВ сезона на летните отпуски 270 хиляди битови клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД използваха банките, интернет, терминални устройства или мобилния си телефон, за да платят сметките си за ток, като броят на транзакциите за периода юни – август е 798 608, с което достигна близо 18% от общия брой плащания през тези месеци. От тях 67 764 плащания са извършени по банков път, като през август при тях статистиката отбелязва ръст с 19% спрямо миналата година. През август се регистрира и ръст от 21% при интернет плащанията – над 178 000, спрямо същия период на 2017 г.
Безкасовите начини на плащане спестяват време и усилия на потребителите и ги правят независими от мястото и работното време на касите. През последните години устойчиво нараства броят на клиентите на ЧЕЗ, които предпочитат да бъдат обслужвани от разстояние. Средно на месец 266 202 клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД се възползват от предлаганите от Дружеството 9 начина за безкасово плащане – по банков път чрез директен дебит, банкомат или платежно нареждане, по интернет чрез интернет банкиране, системите на ePay.bg, ОББ, Icard.bg и Транскарт или директно през сайта на ЧЕЗ, с sms през системите на ePay и Icard, които дават на клиентите и достатъчно сигурност.
Подробна информация за възможностите за различните видове плащания може да се получи в най-близкия Център за обслужване на клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД, на телефонна линия 0700 10 010, на info@cezelectro.bg, както и на сайта на компанията www.cez.bg, секция „За клиента“.

 

Powered by WPeMatico

Гастарбайтер се хвърли от 4-тия етаж на болница в София и издъхна

Гастарбайтер се хвърли от 4-тия етаж на болница в София и издъхнаМъж от петричкото село Яворница се хвърли от 4-тия етаж на болница в София завчера. Иван З. на 66 години избра смъртта, изпаднал в тежко състояние, след операция в болницата, съобщи Struma. com.

Инцидентът шокира цяло село. Хората познават Иван като изключително трудолюбив човек. Бил на гурбет в Италия, откъдето се върнал болен. Открили му тумори тръгнал да се лекува.

Преди няколко дни е опериран, а завчера се качил на прозореца на стаята си и се хвърлил. Издъхнал е на място.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico