Daily Archives: септември 21, 2018

Коригиращите декларации към НАП се подават до 1 октомври

Коригиращите декларации към НАП се подават до 1 октомвриNAPНа 1 октомври изтича срокът за подаване на коригираща декларация от физическите и юридическите лица.
Гражданите и фирмите могат веднъж годишно да коригират дължимия данък, който са декларирали пред НАП с годишната данъчна декларация.
Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация.
Коригиращата декларация се подава до 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. Тъй като през тази година 30 септември е в неделя, срокът за подаване на формуляра е 1 октомври.
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи телефона на НАП 0700 18 700 или в сайта на НАП www.nap.bg .

Powered by WPeMatico

Откриха издирвано момиче обесено в парк

Откриха издирвано момиче обесено в паркУченичката на ПМГ „Иван Вазов“ Силвия Петрова, която бе обявена за общодържавно издирване в началото на седмицата днес е била намерена мъртва в парк „Марица“, съобщава Дарик, като се позовава на полицията.

В огледа на парка са участвали 30 полицаи и служители на Жандармерията, обясниха от МВР в Хасково.

По първоначална информация се касае за самоубийство. 18-годишната девойка е открита на дърво в затънтено място в парка от полицаите, участвали в претърсването му.

Тази вечер ще бъде направена аутопсията.

18-годишната възпитаничка на ПМГ „Иван Вазов“ бе в неизвестност от 15 септември. В първия учебен ден- 17 септември, бе обявена за общодържавно издирване, след сигнал от родителите й, подаден сутринта на същия ден. Съучениците на момичето разпространиха в социалната мрежа зов за помощ със снимката на Силвия и молба всеки, който разполага с информация за нея, да позвъни в полицията.

Вчера бе открит денонощен телефон, на който да се подава информация за изчезналото момиче и подробно описание с какво е била облечена в деня на изчезването й, както и че е била засечена на видеокамери в Димитровград.

Съученици и познати на семейството описват Силвия, като изключително добро, кротко, свито, стеснително и затворено момиче. Почти цялото лято била при баба си на село. От там тръгнала в събота сутринта, като казала, че отива с приятелка на пазара, за да си напазарува необходими за училище неща. Родителите и по-малката й сестра били на почивка в Гърция, разказваха запознати. Веднага след като се прибрали, родителите подали сигнала в полицията, която незабавно започна издирване на момичето.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Нещо става! Елен Колева заби ново гадже и започна да се фука с нощувки във Four Seasons Hotel за 1200 евро на нощ

Нещо става! Елен Колева заби ново гадже и започна да се фука с нощувки във Four Seasons Hotel за 1200 евро на нощ

И новият мъж до актрисата Елен Колева – Андреас Стилиану, също може да се похвали с финансови възможности, тъй като я води в хотели, чиито нощувки не падат под 1200 евро на нощ, узна HotArena.

 

След 11 юли тази година все по-упорито Елен навлиза отново в медийното пространство заради снимката, която пусна тогава с кипареца. Този път тя печели одобрението на феновете и колегите си, тъй като най-накрая си е хванала подходяща половинка. Андреас е млад и много красив и по нищо не може да се сравни с предишните й любовни избори, сред които са бизнесменът Александър Найденов – Майонезата и писателят Калин Терзийски, които са дърти в сравнение с нейната възраст.

 

Колева е станала шеметно красива, което подсказва, че новата любов й влияе доста положително. Нещо повече, оказва се, че Стилиану не отстъпва по нищо на финансовите възможности на бившия й – боса на „Олинеза“.

 

През месец август Елен пусна снимка от Four Seasons Hotel в Лимасол, където една нощувка струва 1200 евро. Сумата е непосилна за хора, които имат поддържат нормален, но не и висок стандарт на живот.

 

Откакто е с Андреас Колева почти не стъпва в България. И това хич не й се отразява зле. Тя сияе от щастие, разхубавила се е, както вече изтъкнахме по-горе, и работи върху самоусъвършенстването си, вътрешната си хармония и вътрешното си Аз. За щастливата двойка се заговори, че дори очакват бебе, но на този етап на Елен не й личи.

 

Връзката с кипърския красавец е като прераждане за актрисата. Преди него тя изживя кошмарна и деспотична връзка с шефа на „Олинеза“ Александър Найденов, която дори я накара да прелюбодейства. Тя мина през леглото и на младия актьор Иво Аръков, след което отиде отново в другата крайност, впускайки се в авантюра отново с възрастен мъж – с писателя Калин Терзийски.

 

Връзката й с Кайо не бе по-малко кошмарна. Известно време тя търпя неадекватността му, вследствие на алкохолизма му и е ставала свидетел на всякакви старчески и пияни негови изцепки.

 

Преди време я изложи, след като заспа по време на тяхно общо интервю. За Найденов пък излязоха разкрития от нейна страна, че я е тормозил и психически, и физически, докато са били заедно. Може би най-накрая Елен е намерила подходящото място за себе си, до подходящия човек и вече е в мир и хармония със себе си.

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Земеделците мога да получат до 200 000 лева кредит за семена и торове

Земеделците мога да получат до 200 000 лева кредит за семена и торовеniva pshenicaС решение на Държавен фонд “Земеделие” (ДФЗ) от 1 октомври до 16 ноември 2018 година земеделските стопани могат да кандидатстват за кредит за семена и торове за производство на пшеница, реколта 2019, съобщават от Фонда. Документи за кандидатстване се приемат в отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане” на областните дирекции на институцията по адресна регистрация на физическото или юридическо лице.
За кредит могат да кандидатстват физически и юридически лица, еднолични търговци както и кооперации, регистрирани като земеделски стопани. Те трябва да са изрядни платци към бюджета, да нямат просрочени задължения към ДФЗ, да не са свързани лица с търговеца на минерални торове и семена, да не са в процедура по несъстоятелност или в обявена такава, както и да не са в производство по ликвидация.
Всеки стопанин, който отговаря на изискванията, може да получи 80 лв./ха за закупуване на минерален тор и 40 лв./ха за закупуване на семена. Максималният размер на кредита е 200 000 лева. Заемът се предоставя при 3% годишна лихва и трябва да се погаси до 1 октомври 2019 г. Крайната дата за изплащане на средствата от ДФЗ е 21 декември 2018 г.
Кредитните задължения се обезпечават чрез ипотека върху недвижимо имущество, особен залог върху машини и съоръжения, складови записи за вложено зърно на съхранение в публичните складове, залог на парична сума или банкова гаранция. Общата сума на обезпеченията следва да осигури покритие на кредита в размер на 135%.

Powered by WPeMatico

Цацаров предлага производството на нелегални цигари да се криминализира

Цацаров предлага производството на нелегални цигари да се криминализираДепутатите изслушаха главния прокурор Сотир Цацаров в Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата. Темата на изслушването беше нелегалното производство и разпространението на цигари.

От Прокуратурата предлагат въвеждане на наказателна отговорност за производство и приготовлението на стоки без бандерол. В момента законът не предвижда наказуемост за самото производство, а само за продажба и държане на такива стоки.

„Този детайл е колкото смехотворен, толкова и реален“, коментира главният прокурор. Той заяви, че в България има истински сериозен промишлен капацитет, пълна мобилност и пълна автономност на работата при производството на нелегални цигари. Машините, които се използват, са модерни и мобилни. Могат да бъдат преместени от един град в друг, или в друга държава. Производството е от закрит тип.

Сотир Цацаров обясни, че в две от разкритите фабрики у нас работниците са чужди граждани от бивши социалистически републики. Живеят изолирано във фабриките, в които има сериозна охрана и наблюдение. Главният прокурор посочи, че установената през юли фабрика в Карнобат е била оборудвана с 2 модерни дизелови генератори, така че да не може да се разбере, че в помещенията се осъществява промишлена дейност.

Главният прокурор обърна внимание, че в страната има огромен вторичен пазар на производство на машини за цигари, който е напълно безконтролен. Огромен е и вторичният пазар за рециклиране на такива машини, както и този за продажбата на машините в и извън страната. Според Цацаров си заслужава да се помисли за създаването на регистрационен или лицензионен режим за производство и търговия за такава техника.

По данни на ГДБОП в Унгария, Испания, Полша и Гърция са разбити фабрики за производство на нелегални цигари по информация на МВР. Машините във фабриките в Унгария са от български производители. В тях работят български работници и специалисти. Суровините и материалите за производството на цигарите също са от България. В Унгария са задържани 12 човека, 10 от които- българи.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico