Daily Archives: септември 23, 2018

Иван Печев от Червен бряг с първа награда в конкурса „Рап за България“

Иван Печев от Червен бряг с първа награда в конкурса „Рап за България“

Финалният концерт на първия по рода си музикален конкурс „Рап за България” се проведе вчера в София. Денят на Независимостта на България беше избран неслучайно, тъй като основната цел на музикалното събитие бе да се да популяризират изпълнители, които създават песни за България и на български език.

Конкурсът е финансиран и организиран от г-н Ангел Джамбазки, с любезното съдействие на един от най-добрите български рап изпълнители – Alex P., който бе председател на журито, информират от НЧ „Н. Й. Вапцаров 1908“ – Червен бряг.

Компетентното жури единодушно определи за победител и носител на първа награда Иван Печев от група БЕРЕГ към НЧ „Н.Й.Вапцаров 1908” – Червен бряг.
Освен моралния и финансов стимул Първата награда дава възможност на автора да направи професионален студиен запис на песента, с която е спечелил конкурса.
На официалната страница на РАП ЗА БЪЛГАРИЯ Иван Печев споделя:
„Участието в този конкурс за мен беше чест и удоволствие. Смисълът на рап музиката е да се говори честно, да се каже истината. Тогава посланието има тежест. За България не може и не бива да се говори друго освен истината. Всички участници го направиха, всеки по свой начин.
Благодаря на г-н Джамбазки за това, че подкрепи тази родолюбива инициатива, на Alex P. и организаторите за огромния труд, който положиха за да я осъществят, на участниците за смелостта да отстояват себе си в България, на публиката за подкрепата.“.

Снимки: НЧ „Н. Й. Вапцаров 1908“ – Червен бряг

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Свиленски: Борисов не знае как да управлява! Затова няма пълен мандат

Свиленски: Борисов не знае как да управлява! Затова няма пълен мандат„Има смяна на трима министри, без да има смяна на политиката“. Това каза Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на „БСП за България“, пред БНР. Той бе гост в предаването „Неделя 150“.

Свиленски изтъкна, че на новоизбраните министри не им бе дадена думата в Народното събрание да обяснят как смятат да управляват съответните министерства оттук нататък, което е показателно, че политиката остава същата. „Това го заяви и предшественикът на сегашния вътрешен министър, който каза „г-н Маринов ще продължи същата политика, която водих и аз“, подчерта народният представител. Свиленски припомни, че през месец януари БСП поиска вот на недоверие към правителството по тема корупция, а именно тя бе в основата на трагичните инциденти. „Самото правителство и министри не знаят как да управляват държавата. Доказателство за това е, че Борисов не е успял да изкара цял мандат“, категоричен бе Свиленски.

„БСП предложи намаление на ДДС на хляба и хлебните произведения на 5 %, а от другата страна, правителството обяснява как ще се моли на търговските вериги да слагат по- малка печалба“, коментира Георги Свиленски. Той каза, че вместо да се използват управленски инструменти и да се предприемат управленски действия и решения, се отива на някаква пазарлъци. „Това е поредното доказателство, че правителството не може да управлява държавата“, убеден е той.

„С избора на новите трима министри има продължаване на същата политика – политика, която обществото в голямата му част не приема“, заяви в предаването „Неделя 150“ Георги Свиленски. „Виждаме просто смяна на имена, без ясно заявена смяна на политиката. Българските граждани могат да очакват повече от същото“, посочи той.

Относно изказването на президента Румен Радев, че това управление няма алтернатива, Георги Свиленски посочи: „Какво значи няма алтернатива? Алтернативата я казват българските граждани. Когато има избори, те с гласа си показват дали има алтернатива. Вероятно президентът визира случая, че в рамките на този парламент няма друга конфигурация, която да може да управлява“.

И направи следния извод: „Никога не е рано за предсрочни избори!“

За проекта „Визия за България“ Георги Свиленски коментира, че народните представители от БСП непрекъснато се срещат с българските граждани. „Хората са единодушни, че е крайно време в България да има документ като Визията, да има обединение около нова програма за развитие на държавата“, добави той. Народният представител припомни, че това е надпартиен документ, който, в същността си, цели да бъде протегната ръка за разговор в обществото: „Радвам се, че толкова много хора внимателно и отговорно са прочели Визията и споделят с нас и плюсовете, и минусите, дори отправят препоръки, които ние много внимателно вземаме под внимание“.

По темата за Административнопроцесуалния кодекс, който социалистите оспориха пред Конституционния съд, Свиленски посочи, че народните представители имат правото да сезират и са сезирали Конституционния съд. „Този, вече приет закон, ощетява всички български граждани и това не го разбраха само управляващите“, аргументира се народният представител. Той допълни, че законът, в този му вид, лишава българските граждани от административно производство.

Георги Свлиненски коментира, че номинацията на Янаки Стоилов за Конституционния съд е обсъждана и приета в рамките на парламентарната група. „Не вярвам да има по-добра и сполучлива кандидатура от тази на г-н Янаки Стоилов, тъй като той познава в детайли Конституцията и знае как да я защитава“, каза Георги Свиленски.

По казуса с наказателната процедура срещу Унгария в ЕП зам.- председателят на ПГ на “ БСП за България“ обясни, че най-важна е позицията на българския премиер, тъй като той има правото да гласува в Съвета на Европа. „Притеснително е двойнственото му поведение. В България говори едно, в Европа друго. Това е характерно за Бойко Борисов, но проблемът е, че това не остава незабелязано и от другите държави“, заключи Георги Свиленски.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Русо изкушение от Нова тв се сгоди за волейболист

Русо изкушение от Нова тв се сгоди за волейболист

Волейболистът Николай Пенчев върза с годеж любимата си Рая Пакова. Русото изкушение бе част от цялата група гаджета, която подкрепи националния отбор в мачовете от световното първенство във Варна, научи HotArena. Сред тях бе най-знойната даскалица Силвия Зубева, жената на Тодор Скримов. Този път обаче не тя, а Пакова прикова обективите – с диамантен пръстен, според запознати, наскоро подарен от Ники Пенчев с предложение за брак. По всичко личи, че отговорът е бил „да” и се очертава поредна звездна сватба във волейбола. Това лято цели пет наши национали скъсаха с ергенлъка след баровски сватби. 

Очаква се Ники Пенчев и Рая Пакова да минат под венчилото догодина. Двамата имат връзка от 2015 г., като по едно време плъзнаха слухове за раздяла, тъй като знойната изкусителна не била готова за семейство. Явно непокорната Рая все пак не е устояла на чара на Пенчев и кандисала за брак. 
Някога Пакова бе моделка на бельо, а впоследствие стана популярна като водеща на хазартна игра по Нова телевизия, пише Уикенд. 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Напрежението в Карнобат ескалира! Работниците нападнаха митнически екип

Напрежението в Карнобат ескалира! Работниците нападнаха митнически екипСлужители на запечатаните фабрики за алкохол край Карнобат отново излязоха на протест. Стигна се и до напрежение, след като протестиращите нападнаха митническия екип, съобщава bTV.

Според хората митничарите трябвало да събират доказателства, а те не го правели. Твърдят, че заводът е запечатан неоснователно. Жандармерията успя да укроти напрежението.

Пред завода, който се намира на метри от жп. гара „Церковски”, отново са се събрали стотици хора, които се притесняват, че ще изгубят поминъка си.

Кметът на Карнобат Георги Димитров изрази своите опасения, че ако фабриките за алкохол, които са свързани с арестувания бизнесмен Миню Стайков, останат затворени, това ще бъде фатално за общината.

„Градът е зависим от този бизнес. Имаме почти нулева безработица, внасяме на ден над 1500 човека благодарение главно на този работодател”, каза още Димитров. Заповедта за затварянето на фабриките вече е обжалвана.

В хода на всички разследвания на „Винпром Карнобат“ се оказа, че съществуват множество тръбни връзки, които служители на Агенция „Митници“ установиха. Едно от тях е кран, от който може да бъде изведен етилов алкохол, спирт без това извеждане да бъде контролирано от измервателни средства.

Алкохолът е годен за употреба, но би могъл да се изнася нерегламентирано. Това каза пред журналисти зам.-директорът на Агенция „Митници” Юлиян Мирков по време на брифинг, на който беше изложено становището на Агенцията по казуса с данъчните складове в района на Карнобат, които бяха запечатани, предаде „Фокус“.

Той обясни, че контролните действия от Агенция „Митници“ са започнали от 5 септември и са продължили до 20 септември, както и тези от Специализираната прокуратура. „Не се знае какво е изнесеното количество алкохол, но санкциите могат да бъдат огромни, защото на всеки 100 литра алкохол акцизът е 1000 лв.“.

Наказанията могат да доведат до прекратяване на лиценза“, посочи той. Зам.- директорът на Агенция „Митници“ каза още, че това е първото установено по рода си нарушение. По думите му искането на Агенцията е за удължаване на срока на затворените предприятия.

„Дадена е възможност гроздовата реколта да бъде приета в складови помещения, за да се стигне до унищожаване на готова продукция“, посочи той. Юлиан Мирков обясни, че работниците на заводите могат да продължат да ходят на работа, но изнасянето на стока от предприятията е забранена.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Майката на Сузанита стана тираджийка

Майката на Сузанита стана тираджийка

Майката на невръстната провокаторка Сузанита – Шенай, вече притежава професионална шофьорска книжка, която й дава право да шофира тежкотоварни камиони и тирове, научи HotArena. Съпругата на популярния певец Орхан Мурад взела изпита от раз, без да направи нито една грешка. Инструкторът й толкова се възхищавал от уменията й зад волана, че непрекъснато я хвалел. Стигнало се до там, че да я дава за пример на останалите курсанти, наричайки я „отличничката на курса”.  В пловдивската „Автошкола ГГГ” всички познавали известната дама. И макар че била блондинка, тайно се възхищавали на умението да попълва безгрешно тестовете и да кормува с умение, на което биха завидели мъжете в групата. 
„Инструкторът ни Георги Георгиев е невероятен професионалист. Беше достатъчно търпелив да ни обяснява, показва, обучава и кара да правим по няколко пъти едно и също упражнение. Има голяма разлика в карането на кола и на камион. Но пък аз имах такъв мерак да карам тир, че бях готова на всичко, за да се представя добре. Често се шегувах пред приятелите си, че ще карам край града, да бъдат внимателни, да ни ги срещна с камиона. Обучавах се основно на МАN. В началото много се радвах – карах як и голям камион, който пердашеше по улиците. Първите 200 метра ми бяха най-интересни, после започнах да свиквам, защото слушах гласа на инструктора си и следвах напътствията му. Отварях прозореца на камиона и виках към шофьорите на коли: „Карайте винмателно, че идва Шени”. Най-трудно ми беше да се науча да минавам под Железопътния мост в Пловдив, но и това научих. Мога и да пея, и понякога го правя по време на изява на Орхан, но ви уверявам, че в шофирането съм по-добра. Гордея се, че мога да карам машини с тегло 3500 килограма, плюс прикачено ремарке към тях – 7 тона, ако се налага”, отсича Шенай. Курсът продължил почти месец, а от там насетне майката на Сузанита не била решила дали ще ползва тапията, която толкова искала да притежава

Впрочем, Шени била единствената жена, мераклийка за тираджийка в града под тепетата. Тази професия от край време се смята за мъжка, защото предполага пътуване по Европа и Русия, нощувка в самия камион на специални паркинги, навъртени стотици километри и още куп неудобства, към които дамите трудно се приспособяват. Обикновена си шофьорска книжка г-жа Мурад изкарала малко след като правилника за движение й позволявал – някъде към 19-ата си годишнина. Пак я взела от раз. Обичала да ползва автомобила си и непрекъснато въртяла гуми из страната. След връзката си Орхан влязла в ролята на негов личен шофьор. Той й имал пълно доверие, защото виждал, че върти гуми с лекота и може да преценява ситуацията по трасето. 
Запознати с бизнеса на Шени твърдят, че нищо чудно дамата сама да пътува до чужбина с камиона, за да го товари със стока. От години красивата половинка на изпълнителя на „Хиляди слънца” върти бизнес с детски и бебешки дрешки. Г-жа Мурад има собствен бутик, който е един от най-оборотните в града, радва се на постоянна клиентела, защото стоката е изключително качествена, внос от популярни фирми в чужбина. Госпожата прескачала по дела и до съседна Турция, където също въртяла успешен алъш-вериш, пише „Уикенд“. 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico