Daily Archives: септември 26, 2018

В Койнаре информираха незаети младежи как да търсят работа

В Койнаре информираха незаети младежи как да търсят работа

Бюрото по труда в Червен бряг организира последното информационно събитие за активиране на неактивни младежи по проект „Готови за работа” на ОПРЧР 2014 – 2020 в своя филиал в Койнаре. Събитието посетиха повече от 30 заинтересовани граждани, информират от Агенцията по заетостта.

На импровизиран открит офис експертите от бюрото по труда и местния филиал представиха възможностите, от които младите хора могат да се възползват, за да бъдат активни в осъществяването на своите планове за трудова реализация. Акцент бе поставен върху привличането на икономически неактивни младежи до 29-годишна възраст, които не са включени в образование или заетост и не са регистрирани като безработни лица в бюрото по труда.

В непосредствени дискусии специалистите-активиране от екипа обърнаха внимание на конкретните желания за включване на пазара на труда. На по-заинтересованите младежи бе представена същността на „Готови за работа”, което доведе до попълване на 11 анкетни карти за включване в проекта.

Представени бяха още начините за информиране и самоинформиране чрез ползване на информационното пространство на бюрото по труда в Червен бряг и филиал Койнаре, както и електронният адрес на официалния сайт на Агенцията по заетостта.

Снимка: Агенция по заетостта

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Затворник е открит обесен в килия в затвора в Дебелт

Затворник е открит обесен в килия в затвора в ДебелтЗатворник е открит обесен в килия в затвора в Дебелт. Мъжът е намерен от надзиратели.

Инцидентът е станал тази сутрин, докато останалите лишени от свобода са били в двора на затвора. Починалият е намерен увиснал на импровизирано от чаршаф бесило.

За случая потвърди и говорителят на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова. Тя информира, че е започнало досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура- Бургас, пише novini.bg.

Починалият бил в затвора в Дебелт след наложена му присъда „лишаване от свобода“ за срок от 3 години за кражба.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Fibank и Дайнърс клуб България с премиера на кредитни карти от ново поколение

Fibank и Дайнърс клуб България с премиера на кредитни карти от ново поколение

Дайнърс клуб България, съвместно с Fibank, разработиха кредитната карта Evolve – продукт от ново поколение, съчетаващ в себе си най-добрите възможности, предлагани от два световни бранда – Diners ClubInternational и Mastercard®. Картата Evolve предлага двойно повече възможности на своите притежатели.

Evolve е първият продукт, обединяващ двата световни бранда, който съчетава в себе си удобството и сигурността на кредитна карта, клубна принадлежност и нови технологии.

Обединявайки две картови системи в един продукт, притежателят на Evolve разполага с всички възможности на Diners ClubInternational и Mastercard®, без да е необходимо да помни множество ПИН кодове, да следи различни лимити, извлечения и банкови сметки. Клиентите с кредитни карти Evolve сами могат да изберат кой от двата бранда – Diners Club® или Mastercard®, да използватпри извършване на плащане.

Притежателите на продукта, освен кредитна карта, получават и редица привилегии като: възможност за безплатен достъп и консумация до над 800 летищни салона в цял свят; участие в cashback програмата на Дайнърс клуб България, която им позволява възстановяване на 1% от реализирания оборот при търговци; включване във всички наградни програми, включително и Priceless програмата на Mastercard® запомощ при организиране на пътувания и резервации чрез Concierge програма; безплатна застраховка при пътуване в чужбина и множество регионални и международни програми за отстъпки.

Картата се издава безплатно от Дайнърс клуб България и позволява безконтактни плащания в търговски обекти в България и чужбина, както и сигурност на плащанията в интернет чрез изполване на еднократна 3D парола.

Всеки желаещ да получи кредитна карта Evolve може да избере една от трите разновидности – MasterCard Classic, Diners Club – Mastercard First Lady Pink и Diners Club – Mastercard First LadyRed.

Новата кредитна карта Evolve бе представена на специално организирано събитие, на което присъстваха г-жа Ваня Манова – Мениджър на Mastercard за България и Македония, г-жа Севдалина Василева – Изпълнителен директор и член на УС на Fibank (Първа инвестиционна банка) и г-н Симеон Илиев – Изпълнителен директор на Дайнърс клуб България.

Първа инвестиционна банка отново затвърди позициите си на лидер във финансовите иновации на българския пазар. Смятам, че с обединението на предлаганите услуги от два световни бранда като Diners Club International и Mastercard® ще можем да осигурим още по-добро потребителско изживяване на клиентите.“ – заяви г-жа Севдалина Василева – Изпълнителен директор на Fibank.

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Плевенски бриджори са трети и четвърти в турнир от веригата „Западна Лига“

Плевенски бриджори са трети и четвърти в турнир от веригата „Западна Лига“turnir bridjНа 22 септември, събота, в София се състоя 6-ят турнир по спортен бридж от веригата „Западна Лига“. В него взеха участие 8 отбора – от София, Перник, Враца, Златица, Кюстендил, Червен бряг и Плевен. Турнирът се проведе в 7 кръга, в които отборите играха мачове по 10 дона.
Състезанието беше спечелено от отбора на „Струма“ (Перник). Плевенските отбори – „Интер“, в състав Светлин Антонов, Чавдар Андреев, Златко Мартинчев и Димитър Джантов, и „Найтингейл“, в състав Слави Алексиев, Румен Върбанов, Иван Симеонов и Аврам Леви, се класираха съответно на трето и четвърто място. Следващият турнир от веригата е през месец октомври отново в град София.
Снимка: Чавдар Андреев

Powered by WPeMatico

Първи сняг падна и у нас (СНИМКИ+ВИДЕО)

Първи сняг падна и у нас (СНИМКИ+ВИДЕО)След рязкото застудяване тази седмица, падна и първият сняг в България. Това показа камерата от заслона на Черни връх и на връх Ботев, пише Блиц.

Вчера падна и първият сняг по високите части в Румъния.

Според прогнозата на синоптиците Днес ще бъде предимно слънчево, но хладно. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността. Ще духа умерен, в югоизточната половина на страната и силен североизточен вятър и с него нахлуването на студен въздух ще продължи. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София – около 14°.

Междувременно стана ясно, че е обявен жълт код за 7 области на страната за 26 септември. Предупреждението зеради силен вятър и е в сила за областите Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico