Daily Archives: септември 27, 2018

Червен бряг с представител в Съвета на децата

Червен бряг с представител в Съвета на децата

Завърши работата на Националната комисия за класиране на кандидатурите от Областните администрации за членове на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето.
В Съвета участват един титуляр и един заместник на титуляра от всички 28 административни области.
Представителят на Община Червен бряг Тодор Ценов е одобрен от комисията да представлява гласа на децата и младите хора от Област Плевен, като заместник – член. За това информират от Пресцентъра на Община Червен бряг.
Тодор е избран от общо деветте кандидатури на нашата област от общините Белене, Кнежа, Левски, Плевен и Червен бряг.
Предстои Тодор Ценов да вземе участие в редовно заседание на Съвета на децата, което ще се състои от 30 септември до 2 октомври 2018 г. в град Пловдив. В дневния ред ще бъдат разгледани теми, свързани със създаването на новата Национална стратегия за детето, допълване на Процедурата за избор на членове на съвета на децата за включване на деца бежанци, ще се планира реализирането на националните информационни кампании „Живот без насилие за всички деца“ и др.
Поздравяваме нашето момче за достойното представяне!
Пожелаваме му активна и ползотворна работа в Съвета за популяризиране по най-добрия начин правата на децата, техните възможности и мнения на местно и национално ниво.

Снимка: Община Червен бряг, Пресцентър

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Правят първа копка на инвестиция за 32 милиона – заводът на „Леони“

Правят първа копка на инвестиция за 32 милиона – заводът на „Леони“Leoni-AGВ 11:00 часа днес, 27 септември на ул. „Гривишко шосе“ 1 в Плевен ще бъде направена символична първа копка на завод на немската компания „Леони“. За официалната церемония се очаква да пристигнат зам.-министър председателят Томислав Дончев и министърът на икономиката Емил Караниколов.
Очакванията са, „Леони“ да инвестира в Плевен 32 млн. евро в нов завод за автомобилни кабелни инсталации. Всъщност, земята и сградата, което е половината от инвестицията, ще са вложение на плевенската строителна компания „Хоризонт Иванов“. Тя ще отдаде под наем актива на германската компания.
Предвижда се заетостта постепенно да достигне 2000 души, 200 от които ще бъдат назначени до януари догодина. До 2020 г. заводът трябва да заработи с пълен капацитет. Производството ще е изцяло за Mercedes-Benz, тъй, като компанията има поръчка за новата С класа, обявиха от Leoni в хода на избора на локацията за завода си миналата година при представянето на инвестиционното си намерение за България.

Powered by WPeMatico