Daily Archives: септември 27, 2018

Червен бряг с представител в Съвета на децата

Червен бряг с представител в Съвета на децата

Завърши работата на Националната комисия за класиране на кандидатурите от Областните администрации за членове на Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето.
В Съвета участват един титуляр и един заместник на титуляра от всички 28 административни области.
Представителят на Община Червен бряг Тодор Ценов е одобрен от комисията да представлява гласа на децата и младите хора от Област Плевен, като заместник – член. За това информират от Пресцентъра на Община Червен бряг.
Тодор е избран от общо деветте кандидатури на нашата област от общините Белене, Кнежа, Левски, Плевен и Червен бряг.
Предстои Тодор Ценов да вземе участие в редовно заседание на Съвета на децата, което ще се състои от 30 септември до 2 октомври 2018 г. в град Пловдив. В дневния ред ще бъдат разгледани теми, свързани със създаването на новата Национална стратегия за детето, допълване на Процедурата за избор на членове на съвета на децата за включване на деца бежанци, ще се планира реализирането на националните информационни кампании „Живот без насилие за всички деца“ и др.
Поздравяваме нашето момче за достойното представяне!
Пожелаваме му активна и ползотворна работа в Съвета за популяризиране по най-добрия начин правата на децата, техните възможности и мнения на местно и национално ниво.

Снимка: Община Червен бряг, Пресцентър

Let’s block ads! (Why?)

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

921 души ще работят за Тол системата

921 души ще работят за Тол систематаКъм АПИ ще бъде създадено Национално Тол управление, което ще се занимава изцяло с всекидневната оперативна дейност. В него ще работят 921 души. Те ще са с две основни роли. Около 240 ще се занимават с осигуряване на оперативните високотехнологични дейности на тол системата. Близо 680 ще са служители с контролни функции на терен по пътищата.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Като голямо предизвикателство тя очерта определянето на таксите и обхвата на пътищата. Регионалният министър заяви, че ще изисква тарифирането да бъде изчислено така, че да бъде разходооправдано и социално приемливо за тежкотоварния трафик в страната, да позволи България максимално да се възползва от географското си положение и да реализира максимален приход от транзитния трафик.

От 1 януари 2019 г. предстои като първи етап да се въведе електронна винетка и по този начин на всички шофьори да бъде предоставен удобен вариант за купуването ѝ, без лепене на стикери по стъклата. Министърът отбеляза, че електронните винетки ще са на същите цени като хартиените стикери, като ще бъде въведена и уикенд винетка за хората, които рядко използват републиканската пътна мрежа.

Тя обърна внимание, че икономически най-изгодно за семейния бюджет, особено на активните хора, е да купуват годишни винетки от 97 лв. Тол таксуването за тежкотоварните автомобили над 3,5 т трябва да стартира от 16 август следващата година.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico

Диляна Попова напуска столицата! Блатечки й купува имот на село

Диляна Попова напуска столицата! Блатечки й купува имот на село

Диляна Попова мисли да сменя адреса в центъра на София с постоянно местожителство на село, узна HotArena.

 

Красавицата е оглеждала наскоро апартамент в луксозен комплекс край село Иваняне, където смятала да се мести със сина си Борил. За целта бащата на момчето – Асен Блатечки, щял да удари мощна финансова инжекция в джоба на бившата си любовница, писа „Уикенд“.

 

Хубавицата от Гулянци от години живее на квартира в центъра на София. Било й удобно да сменя адресите според работата си, затова не мислела да купува собствен имот. За последните две години обаче на няколко пъти й вдигали наема. В резултат на бума на търсенето на имоти Диляна всеки месец вадила по 1000 лева и ги давала на своите хазяи.

 

В края на краищата решила, че идеята да си купи жилище не е за изхвърляне. Вече от няколко седмици ходела по огледи и избирала имот. Засега се била спряла на апартамент край Иваняне. Той бил в същия комплекс, в който наскоро се нанесе колежката й Златка Райкова.

 

В селото имоти имат и бившия президент Георги Първанов и тв звездата Кристина Патрашкова.

 

Жилището, което харесала, струвало над 100 бона в евро. Диляна не разполагала с такива средства и на помощ обещал, че ще дойде Асен Блатечки. Той щял да даде поне половината и в същото време да й помогне да изтегли кредит, за да доплати.

 

Макар да се раздели с красавицата малко след раждането на сина им, актьорът не е спирал да полага грижи за момчето, а специалните поводи около Борил ги отбелязват заедно с майка му. Преди дни, например, тримата заедно отпразнуваха рождения ден на момченцето.

 

Let’s block ads! (Why?)

Powered by WPeMatico

Правят първа копка на инвестиция за 32 милиона – заводът на „Леони“

Правят първа копка на инвестиция за 32 милиона – заводът на „Леони“Leoni-AGВ 11:00 часа днес, 27 септември на ул. „Гривишко шосе“ 1 в Плевен ще бъде направена символична първа копка на завод на немската компания „Леони“. За официалната церемония се очаква да пристигнат зам.-министър председателят Томислав Дончев и министърът на икономиката Емил Караниколов.
Очакванията са, „Леони“ да инвестира в Плевен 32 млн. евро в нов завод за автомобилни кабелни инсталации. Всъщност, земята и сградата, което е половината от инвестицията, ще са вложение на плевенската строителна компания „Хоризонт Иванов“. Тя ще отдаде под наем актива на германската компания.
Предвижда се заетостта постепенно да достигне 2000 души, 200 от които ще бъдат назначени до януари догодина. До 2020 г. заводът трябва да заработи с пълен капацитет. Производството ще е изцяло за Mercedes-Benz, тъй, като компанията има поръчка за новата С класа, обявиха от Leoni в хода на избора на локацията за завода си миналата година при представянето на инвестиционното си намерение за България.

Powered by WPeMatico

Рекордно ниска температура в Добрич

Рекордно ниска температура в ДобричТази сутрин (27 септември) в Добрич бяха измерени 0,4°C, съобщиха от Варненския филиал на Националния институт по метеорология и хидрология.

Това е най-ниската температура за тази дата, регистрирана в Добрич, откакто има измервания. Досегашният рекорд беше от 1992 година, когато термометрите са отчели 0,7°C.

Като цяло най-ниската температура в Добрич е регистрирана на 24 януари 1942 г., когато са измерени -29,4°C.

<

p class=“wpematico_credit“>Powered by WPeMatico